Premierul Australiei SE PRĂBUŞEŞTE în sondajele de la Antipozi

Publicat:

Popularitatea premierului australian Malcolm Turnbull a înregistrat un nou nivel minim, pe fondul crizei cetăţeniei care afectează coaliţia guvernamentală de la Canberra, relevă un sondaj de opinie realizat de Newpoll şi dat luni publicităţii de cotidianul The Australian, transmite Reuters, conform agerpres.

Turnbull a fost criticat vehement întrucât nu a reuşit să acţioneze eficient în criza din ultimele luni care până acum a dus la demisia adjunctului său şi a încă şase deputaţi ca urmare a dublei lor cetăţenii, ceea ce a transformat guvernul Turnbull într-unul minoritar.


Citeşte şi: Creşte bilanţul victimelor în cutremurul din Orientul Mijilociu. Peste 200 de morţi şi 1700 de răniţi

Cel mai recent sondaj Newpoll arată că popularitatea lui Turnbull a scăzut de la 41% la 36%, în timp ce sprijinul electoral pentru coaliţia guvernamentală formată din Partidul Liberal şi Partidul Naţional s-a redus constant în ultimele 23 de săptămâni. Atunci când a ajuns prim-ministru, în septembrie 2015, Malcolm Turnbull era susţinut de 55% din electoratul australian.

”Aceasta este probabil una dintre cele mai rapide căderi în sondaje din întreaga noastră istorie”, a declarat John Hewson, fost lider al Partidului Liberal australian, pentru postul Australian Broadcasting Corporation.

Criza legată de dubla cetăţenie l-a împiedicat pe Turnbull să se ocupe mai atent de chestiuni mai presante pentru alegătorii australieni, precum reforma economică, infrastructura şi locuinţele.

Conform Constituţiei australiene, membrii parlamentului de la Canberra nu pot deţine dublă cetăţenie. Pe fondul acuzaţiilor reciproce, guvernul şi opoziţia laburistă au căzut totuşi de acord ca până la 1 decembrie toţi politicienii australieni să facă publice locurile de naştere ale părinţilor şi bunicilor lor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.