Premierul britanic: Joe Biden a făcut NATO ‘mai puternică’

Publicat:

Premierul britanic: Joe Biden a făcut NATO ‘mai puternică’

Joe Biden a făcut NATO “mai puternică”, a declarat luni premierul britanic Keir Starmer, lăudând acţiunea preşedintelui american la o zi după ce şi-a anunţat retragerea din cursa pentru următoarele alegeri prezidenţiale, relatează AFP.

“Preşedinţia sa va lăsa o moştenire care se extinde mult dincolo de America”, a declarat Keir Starmer în Camera Comunelor, invocând “hotărârea neclintită de a fi alături de poporul ucrainean”, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Joe Biden “lasă NATO mai puternică decât a fost în ultimele decenii”, a adăugat el.

Perspectiva revenirii lui Donald Trump la Casa Albă îngrijorează unele ţări europene, fostul preşedinte republican considerând adesea că angajamentul financiar al aliaţilor săi europeni este insuficient în ceea ce priveşte apărarea.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), creată în 1949 pentru a se confrunta cu Uniunea Sovietică, are acum 32 de membri şi şi-a asumat un rol central de la invazia rusă din Ucraina în 2022, coordonând sprijinul pentru Kiev şi integrând două noi ţări, Finlanda şi Suedia.

Keir Starmer l-a salutat, de asemenea, pe Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, ca fiind “un om care, în cinci decenii de angajament public, nu a pierdut niciodată din vedere preocupările oamenilor muncii şi şi-a pus întotdeauna ţara pe primul loc”.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Luni, premierul britanic, care săptămâna trecută a primit aproximativ patruzeci de lideri europeni la o reuniune a Comunităţii Politice Europene, a declarat că nu ar fi trebuit să fie o decizie uşoară pentru preşedintele american să renunţe la candidatură.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: ‘Harris pentru America!’

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: 'Harris pentru America!' Hollywood-ul a reacţionat cu recunoştinţă la vestea că preşedintele SUA, Joe Biden, renunţă...

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes Bruce Springsteen, muzicianul originar din New Jersey care a devenit vocea rock 'n' roll a clasei muncitoare, are...

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima Doctoriţa ucisă în cabinetul său din Brăila a fost înmormântată astăzi la...

NBC News: Trădat, izolat şi furios. Cum a luat Joe Biden decizia istorică de a se retrage din cursa prezidenţială

NBC News: Trădat, izolat şi furios. Cum a luat Joe Biden decizia istorică de a se retrage din cursa prezidenţială Izolat, frustrat şi furios, Joe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.