Premierul bulgar Boiko Borisov se autoizolează după contactul cu un ministru adjunct infectat

Publicat:

Premierul bulgar Boiko Borisov a afirmat vineri că a decis să se autoizoleze, după ce un adjunct al unui ministru cu care a intrat în contact acum cinci zile a fost testat pozitiv la noul coronavirus, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Borisov a precizat că a avut deja un rezultat negativ la un test efectuat mai devreme vineri, înainte de întâlnirea sa cu adjunctul secretarului de stat american pentru probleme economice, de energie şi mediu, Keith Krach, aflat în vizită la Sofia.


Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa

Ulterior, după-amiaza, premierul a fost informat că ministrul adjunct al construcţiilor, Nicolai Nankov, a fost testat pozitiv la coronavirus şi a decis să intre în izolare din proprie iniţiativă, până când autorităţile sanitare vor decide dacă să intre sau nu în carantină.

“Aştept ordinele autorităţilor sanitare şi până atunci voi rămâne în autoizolare. M-am aflat în contact cu el (ministrul infectat) ultima dată acum cinci zile”, a scris Borisov pe Facebook.

Citește și : Restricţii dure în UK! În Scoţia se vorbeşte deja despre un ‘Crăciun online’

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus au crescut şi în Bulgaria de la începutul lui octombrie, vineri fiind raportate un nou record zilnic de 1.595 de noi infectări şi totalul de la începutul pandemiei ajungând la 34.930, cu 1.064 decese în ţara cu circa 7 milioane de locuitori.

Joi, Ministerul Sănătăţii de la Sofia a anunţat că purtarea unei măşti devine obligatorie în spaţiul public exterior acolo unde menţinerea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri nu este posibilă, cum este în pieţe, în gări şi în staţiile de metrou, pe străzile aglomerate şi la cozi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.