Premierul cambodgian se tema ca ţara sa să nu ajungă la fel ca Siria

Publicat:

Premierul cambodgian Hun Sen, aflat la putere de peste 30 de ani, a avertizat vineri tinerii din Cambodgia (ţară din sud-estul Asiei) împotriva unui ‘război’ ca în Siria, cu câteva luni înainte de alegerile din iulie, în condiţiile în care nu există oponenţi faţă de omul forte al ţării, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Uitaţi-vă la Siria, poate oare această ţară să organizeze evenimente fericite atunci când este distrusă de război?’, a întrebat retoric Hun Sen în cadrul unei mari ceremonii la situl grandios din Angkor, simbol al apogeului imperiului khmerilor.


Citeşte şi: Lumea toată TREMURĂ în faţa unei confruntări militare între Rusia şi SUA

În discursurile sale evocând haosul semănat de khmerii roşii în anii 1970, Hun Sen a subliniat riscul unui război civil în cazul în care ar pleca de la putere, agitând cu regularitate nenorocirile sirienilor ca exemplu de evitat.

‘Trebuie să facem tot posibilul pentru a menţine pacea cu scopul de a asigura o dezvoltare robustă pentru ţara noastră şi pentru a nu intra într-un război civil ca în trecut’, a insistat el în faţa a mii de tineri din puternica mişcare de tineret a partidului aflat la putere, reuniţi la Angkor, cu ocazia sărbătorii de Songkran, Anul Nou local.

‘Eu îl susţin pe premierul Hun Sen… Ne este frică de un război civil, nu ne dorim ca aceasta să se întâmple din nou în ţara noastră’, explică Pon Thon, membru al mişcării de tineret CPP.

Principalul partid de opoziţie, CNRP, a fost dizolvat în noiembrie 2017, după o lungă serie de atacuri orchestrate de Hun Sen împotriva singurului său adversar credibil înainte de alegerile din iulie.

Citeşte: Ucraina ‘studiază’ acuzaţiile privind finanţarea libiană a Iuliei Timoşenko

Bucurându-se de popularitate mai ales în rândul electoratului tânăr, CNRP a înregistrat un scor remarcabil de peste 40% la alegerile legislative din 2013. Liderul CNRP a fost încarcerat, iar majoritatea oponenţilor au luat calea exilului.

În urma genocidului din Cambodgia, comis între 1975 şi 1979, au fost executaţi aproximativ 1,7 milioane de oameni, adică 25% din populaţia ţării, potrivit datelor oficiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.