Premierul canadian, în plină campanie electorală, a avut de înfruntat din nou mai mulţi protestatari furioşi

Publicat:

Premierul canadian, Justin Trudeau, în plină campanie electorală, a avut de înfruntat din nou duminică mai mulţi protestatari furioşi, după ce vineri a fost nevoit să anuleze un miting electoral din cauza unor manifestanţi ostili vaccinării şi măsurilor sanitare, notează AFP, potrivit agerpres

Un grup de aproximativ 100 de manifestanţi zgomotoşi au perturbat o reuniune electorală la Cambridge, în provincia Ontario, în cursul căreia Justin Trudeau a anunţat o serie de măsuri pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice dacă va fi reales la parlamentarele anticipate de la 20 septembrie.


Citește și : Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei cu o viteză a vântului de 240 km/h

“Canadienii nu vor da înapoi, eu nici atât”, a afirmat Justin Trudeau care şi-a ţinut discursul cu o oră întârziere şi a răspuns întrebărilor presei, în pofida huiduielilor şi a zgomotului sirenelor acţionate de manifestanţi.

Aceştia din urmă au strigat obscenităţi şi insulte la adresa premierului Trudeau şi a altor personalităţi prezente, potrivit jurnaliştilor unor posturi de televiziune aflaţi la faţa locului. O manifestantă a purtat o mască pe care scria “Masca este la fel de inutilă ca Trudeau”.

Subliniind că poate înţelege teama şi neliniştea unora după un an dificil, premierul a insistat că nu îşi va modifica nici campania, nici mesajul.

“Vreau să fiu foarte clar. Sunt total angajat în efortul meu de a face Canada să avanseze. Nimic din ce pot spune aceste persoane nu mă va face să dau înapoi în ambiţia mea de a lupta împotriva schimbărilor climatice şi de a asigura siguranţa canadienilor prin vaccinare”, a continuat el.

Ameninţările şi tentativele de a speria canadienii “nu vor funcţiona”, a spus Justin Trudeau.

Vineri, prim-ministrul a explicat că a luat decizia de a-şi anula mitingul, deoarece organizarea acestuia nu a fost în măsură să asigure siguranţa participanţilor.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

Mai târziu, el a mărturisit că nu a asistat niciodată la “o furie de o asemenea intensitate”. Liderii celorlalte formaţiuni politice canadiene au condamnat în unanimitate incidentul.

La jumătatea lui august, Justin Trudeau a convocat alegeri anticipate, la mai puţin de doi ani de la ultimul scrutin, cu ambiţia de a obţine din nou majoritatea în Camera Comunelor. Potrivit sondajelor publicate la sfârşitul săptămânii, Partidul Conservator, principala formaţiune de opoziţie, a ajuns din urmă şi chiar a depăşit uşor în intenţiile de vot Partidul Liberal condus de Justin Trudeau.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.