Premierul ceh Petr Fiala, reales în unanimitate în funcţia de lider al Partidului Civic Democrat

Publicat:

Premierul ceh Petr Fiala a fost reales în unanimitate în funcţia de lider al Partidului Civic Democrat. Acesta, în vârstă de 57 de ani, a primit toate cele 510 voturi valide exprimate la congresul partidului, care a avut loc sâmbătă la Praga, informează DPA, potrivit agerpres.  

Profesorul de ştiinţe politice conduce din decembrie o coaliţie de cinci partide liberale şi conservatoare.


Citește și : Zelenski intenţionează să transmită rapid un răspuns la chestionarul transmis de UE

În discursul său, Fiala a promis un plan pe cinci ani pentru a revizui sectorul energetic al ţării. ”Dependenţa noastră de combustibilii fosili din Rusia, nerezolvată de ani de zile, este unul dintre cele mai mari riscuri de securitate pentru republica noastră”, a spus el.

Republica Cehă a lansat recent o licitaţie pentru construcţia unui nou reactor nuclear pe actualul amplasament de la Dukovany.

Ambasadorul ucrainean în Republica Cehă, Evhen Perebinis, a mulţumit personal congresului partidului pentru ajutorul militar acordat de Praga.

Citește și :  Rusia va construi o nouă staţie orbitală după ce a renunţat la Staţia Spaţială Internaţională

Potrivit Ministerului ceh al Apărării, Republica Cehă a livrat până în prezent Kievului armament în valoare de 45 de milioane de euro pentru a contribui la lupta împotriva forţelor ruseşti.

Potrivit presei, aceasta a inclus arme grele, precum tancuri de luptă T-72 şi vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.