Premierul de la Chişinău îi cere preşedintelui Dodon să NU mai denigreze Republica Moldova

Publicat:

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, l-a îndemnat pe preşedintele Igor Dodon să nu-şi mai denigreze ţara, după ce şeful statului a declarat că summitul Parteneriatului Estic de săptămâna trecută s-a încheiat fără rezultate pentru Chişinău, relatează marţi Independent, Timpul şi Europa Liberă, conform agerpres.

“Summitul Parteneriatului Estic a confirmat caracterul iluzoriu al integrării europene. Summitul Parteneriatului Estic a confirmat că dosarul Republica Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei”, a afirmat Dodon într-un mesaj adresat cetăţenilor moldoveni, în care a cerut guvernului să renunţe la “retorica antirusească”.


Citeşte şi: Accident feroviar GRAV în Belgia. Doi oameni au murit şi şapte sunt răniţi – FOTO

Totodată, Dodon a denunţat acţiunile guvernelor proeuropene de la Chişinău, afirmând că “şansele Moldovei de a se integra în Uniunea Europeană sunt egale cu zero”.

Într-o replică pe pagina sa de Facebook, Pavel Filip declară că “domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia şi este posibil ca de acolo summitul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declaraţii manipulatoare pentru a-i reduce impactul pozitiv”.

Premierul Filip mai afirmă că Dodon îşi denigrează ţara, iar cariera sa politică se bazează strict pe factorul geopolitic.

Citeşte şi: ŞICANĂRI periculoase ruso-americane deasupra Mării Negre

“Dacă preşedintele şi-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei ţări, să renunţe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova şi partenerii săi, fie că vorbim de UE, SUA, Federaţia Rusă sau alţi parteneri. Cariera sa politică se sprijină strict pe geopolitică, însă, viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susţinut de majoritatea cetăţenilor”, mai spune Filip, citat de Independent.

Într-un lung comunicat pe pagina de internet a preşedinţiei, Igor Dodon a invocat luni “caracterul iluzoriu al integrării europene” şi “isteria pro-europeană” care ar pune în pericol relaţiile cu Federaţia Rusă şi ar servi doar ca paravan pentru guvernanţi, conform publicaţiei Timpul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.