X

Premierul desemnat al Libanului, Saad Hariri, a renunţat la mandatul său de a forma guvernul

Premierul desemnat al Libanului, Saad Hariri, a renunţat joi la mandatul său de a forma un nou guvern după aproape nouă luni, relatează dpa şi AFP, potrivit agerpres

Saad Hariri şi-a anunţat decizia după o întâlnire cu preşedintele libanez Michel Aoun, cu care nu a reuşit să ajungă la un acord.

Citește și : Armata sud-africană sună MOBILIZAREA! Zeci de mii de militari sunt trimişi să restabilească ordinea în ţară!

Hariri susţine că Aoun a cerut amendamente la echipa guvernamentală pe care el a propus-o. “Am discutat chestiuni legate de încredere şi este clar că nimic nu s-a schimbat”, a adăugat politicianul veteran.

“I-am propus mai mult timp pentru a reflecta şi a spus că ‘nu putem ajunge la un acord’. De aceea am renunţat să mai formez guvernul, Dumnezeu să ajute ţara”, a adăugat el, potrivit AFP.

Aoun şi Hariri şi-au afişat în mai multe rânduri dezacordurile în ultimele luni, premierul desemnat reproşându-i preşedintelui că obstrucţionează formarea unui guvern insistând asupra unei “minorităţi de blocaj” în sânul viitoarei echipe ministeriale şi încercând să impună o repartizare “confesională şi partizană” a portofoliilor. Preşedinţia a negat aceste lucruri şi şi-a exprimat “mirarea” faţă de afirmaţiile lui Hariri.

Citește și : Boiko Borisov a fost audiat la sediul poliţiei naţionale bulgare într-un dosar de corupţie

Guvernul libanez şi-a prezentat demisia după o explozie masivă în portul Beirut pe 4 august anul trecut, soldată cu peste 200 de morţi şi mii de răniţi, dar a continuat să se ocupe de treburile curente.

Tags: BeirutguvernLibanSaad Hariri
Categorii: Știrile zilei