Premierul din Sudan şi-a dat DEMISIA! SUA solicită continuarea regimului civil

Publicat:

Statele Unite le-au solicitat liderilor sudanezi să asigure o guvernare civilă la Khartoum în urma demisiei premierului Abdallah Hamdok, la peste două luni după o lovitură de stat urmată de o reprimare soldată cu 56 de morţi, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

”După demisia prim-ministrului Hamdok, liderii sudanezi ar trebui să lase deoparte diferenţele, să caute consensul şi să asigure în continuare un regim civil”, a declarat Biroul pentru afaceri africane al Departamentului de Stat american, într-o postare pe Twitter.


Citeşte şi: Şeful Pentagonului s-a îmbolnăvit de COVID – Black News

”Viitorii premier şi cabinet din Sudan trebuie să fie desemnaţi în concordanţă cu declaraţia constituţională pentru a îndeplini obiectivele poporului privind libertatea, pacea şi justiţia”, a adăugat diplomaţia americană.

Abdallah Hamdok şi-a anunţat duminică seară demisia din funcţia de premier al Sudanului, la şase săptămâni după ce fusese repus în funcţie ca parte a unui acord de împărţire a puterii între militari şi civili după înlăturarea lui Omar al-Bashir de la putere.

Citeşte şi: Biden îl asigură pe Volodimir Zelenski de un răspuns energic în cazul unei invazii ruseşti – Black News

“Am încercat din răsputeri să împiedic ca ţara să alunece în dezastru, astăzi, când trece printr-un punct de cotitură periculos care îi ameninţă supravieţuirea în contextul fragmentării forţelor politice şi al conflictelor între părţile (civilă şi militară) ale tranziţiei (…). În pofida a tot ceea ce s-a făcut pentru a ajunge la un consens, acest lucru nu s-a întâmplat”, şi-a argumentat Hamdok decizia, anunţată într-un discurs televizat.

Înlăturat şi plasat în arest la domiciliu de către armată în timpul unei lovituri de stat pe 25 octombrie 2021, Abdallah Hamdok fusese repus în funcţie în luna noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară Un străin, în vârstă de 60 ani a fost...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.