Premierul georgian denunţă o ‘conspiraţie’ împotriva ţării sale

Publicat:

Prim-ministrul georgian Irakli Garibaşvili a denunţat vineri o “conspiraţie” împotriva ţării sale cu scopul de a o face să repete soarta Ucrainei şi să deschidă un al doilea front pentru Rusia în Caucazul de Sud, relatează EFE, potrivit agerpres.

Ar fi vorba de un aşa-numit plan de “ucrainizare” a ţării şi transformarea Georgiei într-un “al doilea poligon şi un al doilea front” de luptă.


Citeşte şi: SUA nu exclud, pe termen lung, negocieri privind graniţele Ucrainei – Black News

“Aş dori să reamintesc tuturor că ţara noastră nu este membră a Uniunii Europene sau a NATO şi nu avem nicio garanţie de securitate”, a declarat Garibaşvili în parlament, unde a fost invitat de opoziţie pentru a răspunde la întrebări privind securitatea ţării, care se scufundă într-o nouă criză politică.

Premierul a declarat că 20% din teritoriul ţării “este ocupat de puterea nucleară numărul unu”, referindu-se la pierderea controlului asupra regiunilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, care au fost recunoscute de Rusia ca state independente cu 15 ani în urmă.

În discursul său, Garibaşvili s-a referit la o aşa-zisă “coloană a cincea” în Georgia, care ar încerca să destabilizeze situaţia.

Proteste de amploare au avut loc la începutul lunii martie în Georgia după adoptarea în prima lectură a legii privind agenţii străini, calificată de opoziţie “legea rusă” din cauza asemănării sale cu o lege rusă similară.

Citeşte şi: Von der Leyen organizează o conferinţă în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia – Black News

La manifestaţiile de la Tbilisi au luat parte şi susţinători ai fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, încarcerat în ţară pentru abuz de putere şi a cărui eliberare din motive de sănătate a fost cerută de HRW şi Amnesty International.

În faţa presiunii publice, guvernul georgian a fost forţat să abroge legea, care a fost criticată şi de mai multe ţări occidentale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

VIDEO – Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: ‘Un distrus bătrân, un morman de gunoi’

VIDEO - Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: 'Un distrus bătrân, un morman de gunoi' Donald Trump îl jigneşte în trecere, catalogându-l drept ”o...

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.