Premierul Greciei îi cere procurorului Curţii Supreme să ancheteze cu prioritate accidentul feroviar

Publicat:

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis i-a cerut luni, într-o scrisoare, procurorului Curţii Supreme să acorde ‘prioritate’ investigaţiilor referitoare la recenta catastrofă feroviară şi să le atribuie magistraţilor ‘la cel mai înalt nivel posibil’, informează AFP şi ANA, potrivit agerpres.

Mitsotakis a precizat că este vorba despre o anchetă distinctă de cea începută de experţi numiţi de guvern după accidentul în care au murit 57 de oameni la Tempi, în centrul Greciei.


Citeşte şi: ATENTAT sinucigaş în Pakistan! Cel puţin 9 poliţişti au fost ucişi – Black News

Şeful guvernului i-a cerut procurorului de pe lângă Curtea Supremă, Isidoros Dogiakos, ‘o clarificare imediată şi aprofundată a tuturor infracţiunilor legate de tragicul accident de tren de la Tempi’.

‘Vă solicit să daţi prioritate acestor cazuri şi să le atribuiţi nivelului de anchetă cel mai înalt posibil pe care îl consideraţi oportun’, a subliniat Mitsotakais în scrisoare.

El a cerut parchetului Curţii Supreme să evalueze caracterul eventual penal al ‘erorilor sistemice din sectorul feroviar, inclusiv orice întârziere în finalizarea modernizării tehnologice necesitate de infrastructura respectivă’.

Vineri, din ordinul său, a fost creată o comisie specială de experţi pentru ‘a ancheta şi a pune în evidenţă problemele şi disfuncţionalităţile sistemice’ care au condus la tragedia feroviară.

Accidentul de la Tempi a fost atribuit de autorităţi în principal unei ‘erori umane’.

Citeşte şi: Marea Britanie şi Germania vor efectua în premieră misiuni NATO comune în Estonia – Black News

Duminică, şeful gării din Larisa, oraşul cel mai apropiat de locul accidentului, a fost inculpat şi plasat în detenţie provizorie pentru comiterea unei erori fatale cu ‘moartea unui mare număr de persoane’, o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la 10 ani şi până la detenţie pe viaţă.

Peste 12.000 de manifestanţi şi-au strigat furia duminică, la Atena, faţă de ‘deficienţele cronice’ ale reţelei feroviare, acuzând guvernele din ultimii ani că nu au făcut nimic pentru îmbunătăţirea acesteia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.