Premierul indian Narendra Modi a inspectat zonele devastate de inundaţii din statul Kerala

Publicat:

Premierul indian Narendra Modi, care a inspectat sâmbătă din elicopter zonele afectate de inundaţii în statul Kerala, a promis mai multe elicoptere, bărci şi alte echipamente necesare pentru evacuarea zecilor de mii de persoane rămase izolate, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Există teama că bilanţul victimelor, care a ajuns deja la câteva sute, ar putea creşte rapid, multe persoane fiind încă izolate, fără hrană şi apă potabilă.


Citește și : Bilanțul prăbușirii unui segment de autostradă din Genova ajuns la 42 de morți

Guvernatorul acestui stat din sud-vestul Indiei a estimat că două milioane de persoane au fost nevoite să se mute în taberele de refugiaţi de la debutul ploilor musonice în urmă cu trei luni.

Acesta a spus că bilanţul victimelor inundaţiilor şi alunecărilor de teren este de 324. Un oficial implicat în operaţiunea de salvare a declarat sâmbătă pentru Reuters că 185 de oameni şi-au pierdut viaţa din 8 august, când nivelul apelor a început să crească, provocând cele mai devastatoare inundaţii care au afectat Kerala în ultimul secol.

Modi a inspectat din elicopter satele şi fermele inundate.

”Mai multe elicoptere, bărci şi alte echipamente sunt necesare, iar Modi a promis să ofere toate aceste lucruri cât de repede posibil”, a declarat jurnaliştilor guvernatorul Kerala, Pinarayi Vijayan.

”Agentul responsabil de operaţiunile aeriene a spus că vor sosi mai multe elicoptere”, a precizat Vijayan.

Guvernatorul a spus că, potrivit unei prime estimări, pierderile provocate de inundaţii ar fi de 195 miliarde de rupii (2,78 miliarde de dolari).

Modi a spus că zona va primi un ajutor financiar de 5 miliarde de rupii (71,3 milioane de dolari) şi a promis că sumele vor fi suplimentate, potrivit lui Vijayan.

Citește și : Putin va participa sâmbătă la nunta ministrului austriac de Externe, Karin Kneissl

Premierul a dat, de asemenea, asigurări că guvernul federal va trimite cereale, întrucât depozitele din Kerala au fost inundate, iar rezervele distruse.

Intensificându-şi eforturile, mai multe ambarcaţiuni militare şi elicoptere au intervenit în zonele cele mai afectate ”pentru a salva cât mai mulţi oameni posibil”, a declarat telefonic pentru Reuters, de la Thiruvananthapuram, capitala statului, un oficial implicat în misiunile de salvare.

În unele regiuni, mii de oameni au rămas izolaţi pe acoperişurile caselor şi la etajele superioare, fără alimente, apă sau medicamente.

Au existat victime şi printre persoanele aflate în taberele de refugiaţi, potrivit autorităţilor.

Potrivit unui parlamentar din districtul Pathanamthitta, circa 10.000 de persoane au rămas izolate şi se află în pericol iminent dacă nu sunt rapid salvate.

Un martor din oraşul Aluva, la aproape 250 de km de Thiruvananthapuram, a relatat pentru Reuters cum elicopterele armatei au transportat 14 locuitori izolaţi dintr-un apartament, printre care se aflau copii şi bătrâni.

Joseph Moolakkaat, proprietarul unui afaceri din domeniul agricol, a fost blocat într-un bloc cu 10 etaje în apropierea râului Periyar din Aluva. Electricitatea a fost întreruptă cu trei zile în urmă.

”Suntem şapte familii în acest apartament acum. Suntem în siguranţă în comparaţie cu mulţi alţii, dar suntem izolaţi”, a povestit acesta pentru Reuters, în timp ce telefonul mobil îi rămânea fără baterie.

”Apele au început să se retragă începând cu această dimineaţă, dar subsolul nostru este tot inundat. Până ieri noapte, o arie de circa un kilometru împrejurul apartamentului nostru era sub cel puţin un metru de apă”.

Ploile musonice s-ar putea domoli începând cu duminică, a declarat pentru Reuters un oficial din agenţia de meteorologie din India.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au sărăbătorit sâmbătă, 5 octombrie, Ziua Națională a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.