Premierul Irlandei se întâlneşte cu liderii opoziţiei în încercarea de a-şi salva guvernul

Publicat:

Premierul irlandez Leo Varadkar (foto) s-a întâlnit marţi cu liderii opoziţiei politice de la Dublin în încercarea de a preveni căderea guvernului de la Dublin şi organizarea de alegeri anticipate, pe fondul unei crize politice care s-a agravat în ultimele zile, transmit dpa şi AFP, potrivit agerpres.

În ultimele 24 de ore s-au înmulţit vocile care solicită ca Frances Fitzgerald, vicepreşedinta partidului Fine Gael, să-şi dea demisia sau să fie destituită.


Citeşte şi: Accident feroviar GRAV în Belgia. Doi oameni au murit şi şapte sunt răniţi – FOTO

Formaţiunea liberală Fianna Fail, care a susţinut guvernul minoritar condus de Fine Gael, a cerut demisia lui Fitzgerald ca urmare a presupusului ei eşec, atunci când era ministru al justiţiei în guvernul precedent, de a proteja un ‘avertizor de integritate’ care a dezvăluit unele practici din interiorul poliţiei irlandeze.

Fianna Fail s-a pronunţat pentru supunerea la vot a moţiunii de cenzură după ce săptămâna trecută au apărut întrebări legate de data la care Fitzgerald a aflat despre o strategie de a-l submina pe ‘avertizorul de integritate’ Maurice McCabe, care a făcut acuzaţii privind comportamentul poliţiei.

Varadkar le-a cerut parlamentarilor din opoziţie să aştepte concluziile anchetei în acest caz, care ar urma să fie publicate în ianuarie.

Citeşte şi: ŞICANĂRI periculoase ruso-americane deasupra Mării Negre

Purtătorul de cuvânt al Fianna Fail, Tim Dooley, i-a solicitat marţi premierului Varadkar să forţeze destituirea lui Francez Fitzgerald dacă aceasta refuză să demisioneze.

Fianna Fail a ‘spus foarte clar că este vorba despre conducerea Ministerului Justiţiei în timpul mandatului lui Frances Fitzgerald şi despre responsabilitatea politică a acţiunilor sale şi că pentru noi cazul este încheiat dacă Frances Fitzgerald demisionează”, a declarat Dooley pentru postul de televiziune public irlandez RTE. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.