Premierul Israelului continuă eforturile diplomatice, prin discuţii cu Putin, Scholz şi Macron

Publicat:

  Premierul Israelului, Naftali Bennett, a continuat, duminică, eforturile diplomatice, de data aceasta prin conversaţii telefonice cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, şi cu Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, informează mediafax.

Duminică seară, Nafali Bennett l-a sunat pe Vladimir Putin, pentru a-i transmite ce a discutat cu Olaf Scholz şi Emmanuel Macron, în cadrul acţiunilor diplomatice pentru oprirea războiului din Ucraina, informează agenţia The Associated Press. De asemenea, Naftali Bennett a vorbit de mai multe ori, în ultimele 24 de ore, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ultima convorbire având loc duminică dimineaţă.


Citește și: American Express suspendă ‘toate operaţiunile’ în Rusia şi în Belarus

La rândul său, ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, se va deplasa luni în Letonia, unde se va întâlni cu secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Sâmbătă, Naftali Bennett a efectuat vizite la Moscova şi Berlin, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin, respectiv Olaf Scholz.

“Schimburile de opinii au continuat duminică, inclusiv despre contactele pe care Naftali Bennett le-a avut în ultimele 24 de ore cu liderii a numeroase state”, a confirmat Kremlinul duminică seară, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Naftali Bennett a declarat, duminică dimineaţă, că Israelul are “obligaţia morală” de a intermedia negocieri între Rusia şi Ucraina, dar a evitat să ofere detalii despre discuţii. “Continuăm să oferim asistenţă în funcţie de necesităţi. Chiar dacă şansele nu sunt mari, imediat ce apare o mică oportunitate şi dacă avem acces la toate părţile şi avem capabilităţile, considerăm că avem obligaţia morală de a face toate eforturile”, a afirmat Naftali Bennett, citat de cotidianul The Times of Israel.

Citește și : Postul de televiziune BBC World News a încetat să mai emită în Rusia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Strangulată în Marea Neagră – Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere

Strangulată în Marea Neagră - Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina...

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate În noaptea și dimineața zilei de 7 octombrie, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat că...

Carne de tun! Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina

Carne de tun! Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina Până în prezent, cea mai sângeroasă lună pentru armata rusă a fost...

Ucraina a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea

Ucraina a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea Armata ucraineană a afirmat luni că a lovit în timpul nopţii "cel mai mare terminal...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.