X

Premierul italian Draghi cere vot de încredere doar asupra uneia dintre rezoluţiile propuse în Parlament

Premierul în funcţie al Italiei, Mario Draghi, a anunţat miercuri după-amiază că a decis să ceară vot de încredere în Parlament asupra unei rezoluţii care riscă să nu fie votată de forţele de dreapta, informează mediafax.

“Susţinerea pe care am văzut-o în ţară m-a forţat să propun din nou un pact al coaliţiei şi să îl propun votului dumneavoastră. Decizia vă aparţine. Cer vot de încredere pe rezoluţia propusă de senatorul Casini”, a declarat Mario Draghi, citat de agenţia ANSA.

Citește și : Turcia anunţă noi prospecţiuni de gaze în estul Mării Mediterane

Senatorul Pier Ferdinando Casini cere un vot simplu de încredere asupra actualului Cabinet guvernamental, fără a fi remaniat şi prin excluderea din coaliţie a Mişcării Cinci Stele.

Însă Mario Draghi a evită să ceară vot de încredere pe o rezoluţie propusă de formaţiunea de extremă-dreapta Liga, condusă de Matteo Salvini, care vrea un nou Guvern, cu alţi miniştri, condus tot de Draghi.

În acest context, forţele de dreapta – Liga şi Forza Italia – ar putea să nu participe la votul de încredere, ceea ce ar amplifica criza politică de la Roma.

Citește și : Rishi Sunak are ambiţii mari: Vrea o Mare Britanie INDEPENDENTĂ energetic până în 2045

Tags: DraghiitaliaMatteo Salviniparlament
Categorii: Diaspora