Premierul italian Giorgia Meloni cere Indiei să joace un rol central în terminarea Războiului rus din Ucraina

Publicat:

Premierul italian Giorgia Meloni şi-a exprimat speranţa ca India să se folosească de preşedinţia G20 pentru a ajuta la negocierea sfârşitului din Ucraina, după ce a dezvăluit un nou parteneriat strategic cu New Delhi, relatează AFP , scrie news.ro .

New Delhi a găzduit săptămâna aceasta o reuniune a miniştrilor de Externe din G20, la care invazia Ucrainei de către Rusia s-a aflat în capul agendei.


Citește și : Susţinerea SUA şi NATO pentru Ucraina riscă să antreneze ‘consecinţe catastrofale’

India, care prezidează anul acesta Grupul Celor Douăzeci (G20), întreţine o prietenie veche cu Rusia şi nu a condamnat invazia rusă a Ucrainei.

”Premierul (Narendra) Modi cunoaşte foarte bine poziţia Italiei, care este de susţinere deplină a integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a declarat Georgia Meloni, invitata premierului indian Narendra Modi.

”Noi sperăm amândoi ca India, la preşedinţia G20, să joace un rol central în facilitarea procesului negociat de încetarea ostilităţilor”, a continuat ea, într-o conferinţă comună de presă cu premierul indian.

Narendra Modi a declarat presei, la rândul său, că ”de la începutul Războiului din Ucraina, India a arătat clar că numai dialogul şi diplomaţia pot rezolva conflictul”.

”India este pregătită să contribuie deplin la orice proces de pace”, a adăugat el.

Războiul rus din Ucraina este un subiect delicat pentru India – un client important al Moscovei în domeniul militar, care şi-a crescut de un an importurile de petrol rusesc.

În pofida faptului că New Delhi nu a condamnat agresiunea rusă în Ucraina, Narendra Modi îi spunea în septembrie preşedintelui rus Vladimir Putin că ”nu este momentul războiului”, declaraţii interpretate atunci ca o critică.

Citește și : Confruntare verbală între Rusia şi aliaţii din jurul SUA la reuniunea G20

 

Giorgia Meloni şi Narendra Modi s-au angajat, la summitul lor, la un nou parteneriat strategic, care să includă o mai mare cooperare în domeniul apărării şi la lansarea unor exerciţii militare comune.

Narendra Modi a anunţat că India salută angajamentul Italiei în favoarea unei ”participări active” în regiunea Asia-Pacific şi a anunţat că cele două ţări analizează posibilitatea unei cooperări sporite în domeniul energeti regenerabile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.