Premierul italian Giuseppe Conte speră să evite sancţiunile UE din cauza încălcării regulilor privind disciplina bugetară

Publicat:

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat sâmbătă că încă speră să evite sancţiunile din partea UE din cauza încălcării regulilor blocului comunitar privind disciplina bugetară, relatează dpa, scrie Agerpres.

Comisia Europeană a propus acţionarea Italia în instanţă, ceea ce ar putea duce la amenzi usturătoare, după ce Roma a anunţat o semnificativă creştere a deficitului bugetar pentru 2019.


Citește și : Verzii europeni şi-au desemnat doi ”capi de listă” pentru alegerile europarlamentare

“Sunt încrezător că dialogul va putea duce la evitarea acestei proceduri. Sunt întotdeauna ambiţios când negociez”, a spus Conte după un dineu la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Totuşi, nu este clar ce tip de concesii este dispusă Italia să facă, din moment ce Conte a reiterat că principalele capitole ale bugetului nu pot fi rediscutate.

“Evident, nu am propus să renunţ la reformele principale ale programului nostru de guvernare”, a spus premierul italian.

Guvernul italian pregăteşte măsuri care vor duce la o creştere a cheltuielilor, inclusiv scăderea vârstei de pensionare şi asigurarea unor venituri de bază pentru săraci.

Citește și : Pamela Rendi-Wagner, prima femeie la conducerea social-democraţilor austrieci

Vicepremierul Matteo Salvini, care adoptă de obicei cea mai dură poziţie faţă de Bruxelles în cadrul guvernului italian, a transmis că aprobă strategia lui Conte.

Italia “nu dă înapoi” şi “doreşte să evalueze cu atenţie momentul şi costul” măsurilor bugetare, a transmis într-un comunicat Salvini, care conduce partidul de extremă-dreapta Liga.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.