Premierul japonez în Franţa, Statele Unite şi Canada înainte de G20

Publicat:

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe şi-a anunţat luni intenţia de a vizita şase ţări, printre care Statele Unite, Canada şi Franţa, în această lună în vederea organizării summitului G20 în ţara sa în iunie, informează France Presse, potrivit Agerpres.

În afară de cele trei ţări menţionate, în timpul acestui turneu programat între 22 şi 29 aprilie, el se va duce în Italia, Belgia şi Slovacia, a declarat un responsabil al Ministerului Afacerilor Externe.


Citește și : Pierre Moscovici este de părere că Marea Britanie nu va părăsi UE fără un acord pe 12 aprilie

Scopul turneului este “de a afirma cooperarea strânsă pentru succesul summitului G20 de la Osaka” la 28 şi 29 iunie, a explicat Abe.

Această călătorie va avea loc în timp ce ar trebui să înceapă în această lună, la o dată care încă nu a fost specificată, negocieri comerciale foarte aşteptate între Washington şi Tokyo pentru a se încerca să se ajungă la un acord bilateral, după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va impune taxe vamale pentru sectorul auto.

Trump intenţionează să viziteze la rândul său luna viitoare Japonia, unde ar trebui să fie primul şef de stat străin care se va întâlni cu noul împărat Naruhito, care îi va succede la tron la 1 mai tatălui său Akihito, în urma abdicării istorice a acestuia.

Pentru Franţa, anunţul vizitei lui Shinzo Abe intervine într-un moment sensibil, pe fondul afacerii Ghosn (Carlos Ghosn, fostul şef al Renault-Nissan n.r.).

Fostul director general al Renault-Nissan, care a petrecut mai mult de 100 de zile în spatele gratiilor în Japonia, s-a întors în închisoare săptămâna trecută, în timp ce au apărut noi suspiciuni de deturnare de fonduri după mai puţin de o lună de libertate sub cauţiune. Înaintea noii sale arestări, el a lansat “un apel către guvernul francez”, aminteşte AFP.

Citește și : Federica Mogherini face apel la încheierea unui armistițiu umanitar în Libia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.