Premierul Libanului solicită Rusiei sprijin în vederea evitării unei creșteri a tensiunilor cu Israelul

Publicat:

Premierul libanez, Saad Hariri, i-a solicitat ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, sprijin în vederea evitării unei creșteri a tensiunilor între Liban și Israel, pe fondul raidului aerian israelian desfășurat duminică în Liban, a informat marți Ministerul rus de Externe, citat de TASS, potrivit mediafax.

„Ca urmare a incidentului de pe 25 august de la Beirut, Hariri a adresat Rusiei solicitarea de a-și folosi autoritatea și influența pentru a evita creșterea tensiunilor dintre Israel și Liban, ceea ce ar reprezenta o amenințare la adresa securității regionale”, a informat Ministerul de Externe de la Moscova.


Citește și : Juncker îi reiterează lui Boris Johnson că sprijinul UE pentru Irlanda este neschimbat

Moscova și-a reafirmat angajamentul de a menține suveranitatea, independența, integritatea teritorială și stabilitatea Libanului și a afirmat că ambele părți trebuie să respecte legislația internațională, în speță Rezoluția nr. 1701 a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

Raidul aerian efectuat cu drone duminică la periferia sudică a oraşului Beirut a vizat containere care conţin instalaţii pentru producerea de carburant destinat rachetelor ghidate de mare precizie, afirmă surse militare citate de publicaţia britanică The Times.

Hezbollah a anunţat că o dronă a vizat sediul departamentului media al grupului islamist şiit, în zona Dahiyeh, situată în sudul oraşului Beirut. Altă dronă “a fost doborâtă”, susţine Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah. Într-un alt raid aerian, comis în Siria, au fost ucişi membri ai organizaţiei şiite libaneze.

Citește și : Netanyahu avertizează mişcarea Hezbollah şi Libanul să ‘aibă grijă’ la declaraţiile şi acţiunile lor

Israelul a admis responsabilitatea pentru atacul din Siria, explicând că a fost vizată o bază a Gardienilor Revoluţiei din Iran. Raidul aerian s-a soldat cu cel puţin cinci morţi, inclusiv doi combatanţi ai grupului Hezbollah. Guvernul Israelului nu a admis oficial responsabilitatea pentru atacul din Liban.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.