Premierul libian desemnat de Parlament, Fathi Bashagha, a anunţat formarea unui guvern

Publicat:

Premierul libian desemnat de Parlament, Fathi Bashagha, a anunţat joi că a finalizat formarea unui guvern, a cărui componenţă va fi transmisă deputaţilor pentru un vot de încredere, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Componenţa guvernului este pregătită şi va fi transmisă astăzi, joi, Camerei Reprezentanţilor”, a indicat biroul de presă al premierului desemnat Bashagha într-un comunicat.


Citește și : Moscova va REPRIMA orice protest anti-război în Rusia

Pentru formarea guvernului său, influentul fost ministru de Interne a avut ”consultări ample cu toate partidele politice, Parlamentul şi Înaltul Consiliu de Stat şi a examinat numeroase propuneri după criterii de competenţă şi eficienţă”, potrivit sursei citate.

Deja afectată de diviziuni între instituţii concurente din Est şi Vest, Libia are doi prim-miniştri rivali la Tripoli, după ce a ratat un termen crucial pentru alegerile din decembrie.

Parlamentul libian l-a desemnat la 10 februarie pe Fathi Bashagha pentru a-l înlocui pe Abdulhamid al-Dbeibah în fruntea guvernului, în urma unui vot controversat care ar putea exacerba lupta pentru putere în Libia.

În aceste ultime săptămâni, Abdulhamid al-Dbeibah, care îşi are biroul în capitala Tripoli (vest), a precizat totuşi că nu va ceda puterea decât unui guvern rezultat în urma alegerilor şi a criticat intenţiile Parlamentului.

Bashagha şi Dbeibah, ambii originari din vestul ţării, beneficiază fiecare de susţinerea unor grupuri armate în Tripolitania. Cei doi oameni politici, între care există o rivalitate aprigă, erau şi candidaţi în alegerile prezidenţiale care erau prevăzute în decembrie, înainte de a fi amânate sine die.

Citește și : China ‘înţelege preocupările’ Rusiei în materie de securitate

Libia este angrenată într-o criză politică majoră după căderea regimului lui Muammar Gadhafi în 2011. După ani de conflict armat şi diviziuni între Est şi Vest, guvernul Dbeibah a fost pus pe picioare în urmă cu un an, sub egida ONU, pentru a asigura tranziţia până la scrutinul dublu prezidenţial şi parlamentar prevăzut iniţial pe 24 decembrie, dar care nu a mai avut loc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat Proba de înot maraton...

Atenție: Un minor de 15 ani este căutat de oamenii legii și de rude

Atenție: Un minor de 15 ani este căutat de oamenii legii și de rude Poliția a solicitat suportul cetățenilor în vederea localizării unui minor de...

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului Posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au...

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.