Premierul libian Fayez al-Sarraj revine asupra deciziei de a demisiona

Publicat:

Premierul libian Fayez al-Sarraj al guvernului de la Tripoli, recunoscut pe plan internaţional, a anunţat că renunţă la decizia de predare a puterii până la sfârşitul lunii octombrie pentru a evita crearea “unui vid politic” în ţară, informează dpa, potrivit agerpres.

Ghaleb Al-Zaqlaly, purtătorul de cuvânt al Consiliului Preşedinţiei, a confirmat vineri seară că Fayez al-Serraj “a răspuns apelurilor şi a revenit asupra demisiei pe care o anunţase anterior”.


Citește și : Guvernul britanic impune restricţii exporturilor de vaccinuri antigripale

Purtătorul de cuvânt a spus că şeful Consiliului Preşedinţiei speră că acest “comitet pentru dialog îşi va asuma responsabilitatea istorică departe de interesele personale şi regionale … astfel încât ţara să poată depăşi criza actuală în pace şi armonie”.

Fayez al-Serraj şi-a anunţat în septembrie intenţia de a-şi transfera prerogativele către autoritatea executivă până la sfârşitul lunii octombrie.

“Declar intenţia mea sinceră de a preda prerogativele de putere viitoarei autorităţi executive într-un orizont de timp care nu va depăşi luna octombrie”, a spus Serraj în discursul televizat din 17 septembrie.

Fayez al-Serraj este şeful Consiliului Preşedinţiei cu sediul la Tripoli, înfiinţat printr-un acord politic intermediat de ONU, semnat în decembrie 2015. Consiliul prezidează un guvern la Tripoli, Serraj ocupând funcţia de prim-ministru.

Citește și : Trudeau: Libertatea de expresie îşi are limitele sale

De la înlăturarea lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este pradă luptelor pentru putere între forţe rivale şi are două administraţii concurente: Guvernul de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli şi un guvern aliat mareşalului Khalifa Haftar cu sediul în oraşul Tobruk din estul ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.