Premierul macedonian acuză opoziția că pune piedici la aderarea ţării în UE şi NATO

Publicat:

Premierul macedonian Zoran Zaev (foto) l-a acuzat pe liderul opoziției Hristijan Mickovski că nu este sincer în privința dorinței de a ajuta Macedonia să adere la NATO și la Uniunea Europeană, relatează mediafax.

“În loc să se urce în trenul care mergea spre UE și NATO, (Hristijan Mickovski) a ales să rămână în partea întunecată a istoriei”, a declarat Zaev.


Vezi şi: Incendiile de vegetaţie fac victime în Grecia. Cel puţin 50 de oameni au murit

Premierul l-a mai acuzat pe liderul opoziției că ar fi simulat intenția de a ajunge la un acord care ar pune capăt blocadei partidului acestuia împotriva unui referendum pe tema schimbării numelui fostei republici iugoslave.

Acesta susține că Mickovski încearcă să obțină amnistie pentru “mentorul său politic”, Nikola Gruevski, care este urmărit penal în urma unor înregistrări publicate în anul 2015.

Oficialii Guvernului și membrii opoziției s-au întâlnit luni, pentru a treia oară, pentru a discuta despre formarea Comisiei Electorale, care va organiza referendumul.

Inițial, ambele părți implicate declaraseră pentru reporteri că au reușit să ajungă la o înțelegere, după ce Guvernul a fost de acord cu cererile opoziției. Ca urmare, opoziția, care este împotriva acordului cu Grecia, era așteptată să oprească blocarea formării comisiei electorale.

Citeşte şi: Hackerii ruşi au spart reţelele americane de electricitate (WSJ)

Premierul Macedoniei, Zoran Zaev, a anunţat în luna iunie că a ajuns la un acord cu Grecia privind numele ţării sale, care se va numi “Republica Macedonia de Nord”, punând capăt unei dispute cu Atena care împiedica Skopje să adere la Uniunea Europeană și NATO.

Pentru implementarea înțelegerii, Macedonia trebuie să organizeze un referendum prin care cetățenii macedonieni să își exprime sprijinul pentru o schimbare constituțională. Guvernul condus de social-democrați vrea să organizeze referendumul până la sfârșitul lunii septembrie, sau începutul lui octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.