Premierul May cere Marii Britanii să-şi depăşească diviziunile privind Brexitul

Publicat:

Premierul britanic Theresa May a făcut apel la parlament să susţină acordul de Brexit pentru a permite Marii Britanii “să intre într-o nouă etapă” şi să depăşească diviziunile, în mesajul de Anul Nou difuzat de serviciile sale, relatează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

La peste doi ani de la referendumul din iunie 2016, societatea britanică cunoaşte încă profunde diviziuni privind oportunitatea şi modalităţile de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută să aibă loc pe 29 martie.


https://youtu.be/_Id_0rDT2xM

Citește și : Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a demisionat

“În 2019, Marea Britanie va începe un nou capitol. Acordul de Brexit pe care l-am negociat pune în operă votul poporului britanic (….) şi în aceste săptămâni viitoare deputaţii vor trebui să ia o decizie importantă. Dacă Parlamentul susţine acordul, Marea Britanie va putea intra într-o nouă etapă”, a afirmat Theresa May într-un mesaj video.

Guvernul încearcă în prezent să-i convingă pe parlamentari să susţină acordul de divorţ negociat cu Bruxellesul, pentru care nu pare să se contureze o majoritate. Textul îi decepţionează atât pe cei mai mari susţinători ai Brexitului, care se tem că Marea Britanie va fi legată permanent de UE, cât şi pe eurofili, care speră încă să poată da înapoi.

Theresa May a anulat în ultimul moment un prim vot prevăzut să aibă loc în decembrie pentru a evita o înfrângere anunţată şi l-a amânat pentru săptămâna care începe pe 14 ianuarie.

“Împreună, putem începe un nou capitol cu optimism şi speranţă. Avem tot ce avem nevoie pentru a prospera şi dacă ne unim în 2019 putem transforma în succes ceea ce ne aşteaptă şi să construim o ţară care funcţionează cu adevărat pentru fiecare dintre noi”, a afirmat ea.

Citește și : Opt răniți, în urma unui presupus atac terorist cu vehiculul la Tokyo

Luni, un purtător de cuvânt al şefei executivului britanic a declarat că aceasta a avut convorbiri cu liderii europeni în perioada Crăciunului, încercând în continuare să obţină “asigurări juridice şi politice” privind acordul şi chiar să-i liniştească pe deputaţi. Dezbaterile privind acest text vor fi reluate pe 9 ianuarie.

“Rămân multe de făcut şi discuţiile vor continua”, a mai spus May.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.