Premierul moldovean l-a asigurat pe Johannes Hahn de calea europeană a Chişinăului

Publicat:

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, l-a asigurat pe comisarul european pentru politica de extindere şi vecinătate, Johannes Hahn, că lansarea de către Partidul Democrat (PD) a platformei ‘Pentru Moldova’ în perspectiva alegerilor parlamentare, preconizate pentru 24 februarie 2019, nu înseamnă renunţarea de către Chişinău la integrarea europeană, relatează vineri publicaţia Ziarul Naţional, potrivit agerpres.

‘Ca să fie clar, Uniunea Europeană rămâne singura noastră opţiune, singurul nostru plan. Nu e uşor, avem urcuşuri şi coborâşuri, dar relaţia noastră cu UE este una de durată, una la care nu renunţăm. Locul nostru este în Europa’, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook, după o discuţie purtată joi cu Johannes Hahn în marja Adunării Generale a ONU la New York.


Citeşte şi: Autorităţile britanice au identificat un al treilea agent rus, implicat în otrăvirea lui Serghei Skripal

Pavel Filip a mai spus că guvernul va asigura toate condiţiile necesare pentru ca alegerile parlamentare din Republica Moldova să fie libere, corecte şi transparente.

El a transmis acelaşi mesaj şi la întrunirea Internaţionalei Socialiste care s-a desfăşurat joi la New York.

‘PD (de guvernare) a lansat recent platforma politică ‘Pentru Moldova’, scopul nostru fiind să ne îndreptăm mai mult atenţia spre oameni, pentru a căuta soluţii de ridicare a standardelor sociale, politice şi economice din ţara noastră’, a afirmat Filip.

Citeşte şi: Un avion plin cu pasageri a ajuns în mare după o aterizare ratată – VIDEO 

Premierul Pavel Filip, prim-vicepreşedinte al PD, a evocat în acelaşi context unele rezultate ale parteneriatului dintre R. Moldova şi UE, menţionând evoluţia pozitivă a economiei moldovene care a crescut cu 4,5% în 2017. ‘Suntem recunoscători pentru sprijinul internaţional în depăşirea problemelor de securitate şi a problemelor economice şi suntem încrezători că aceasta este cheia către un viitor prosper şi paşnic’, a spus el în discursul rostit în reuniunea Internaţionalei Socialiste.

Odată cu lansarea platformei politice ‘Pentru Moldova’, PD a fost acuzat de către opoziţie că prin această iniţiativă renunţă practic la integrarea europeană şi se pregăteşte de o alianţă postelectorală cu socialiştii preşedintelui Igor Dodon (prorus).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.