X

Premierul neozeelandez: Corpurile persoanelor ucise în atacurile din Christchurch vor fi predate până miercuri familiilor victimelor

Corpurile celor 50 de persoane ucise în atacurile teroriste comise în două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch vor fi predate familiilor victimelor începând de duminică seară, fiind de aşteptat ca această operaţiune să se încheie până miercuri, a anunţat duminică premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, citat de dpa, scrie Agerpres.

Primarul oraşului Christchurch, Lianne Dalziel, afirmase că autorităţile locale fac demersuri astfel încât înmormântările să poată începe cât mai curând posibil, în conformitate cu tradiţiile şi cutumele religiei islamice.

Citește și : Zeci de mii de persoane au manifestat la Madrid împotriva procesului liderilor separatişti catalani

De asemenea, Ardern a confirmat că biroul său a primit pe e-mail, cu numai nouă minute înaintea începerii primului atac, un manifest trimis de către principalul suspect. ”Mesajul pe e-mail conţine manifestul său, dar nu şi detalii ale atacurilor sau măcar locul lor în Noua Zeelandă”, a spus şefa executivului neo-zeelandez.

Biroul Jacindei Ardern a confirmat că mesajul respectiv a fost trimis şi unui număr mare de politicieni şi organizaţii media din Noua Zeelandă.

”El (suspectul, n.red.) va răspunde în faţa sistemului de justiţie al Noii Zeelande pentru atacul terorist pe care l-a comis aici”, a adăugat premierul neo-zeelandez.

Citește și : Venezuela: Guaido a început un turneu prin ţară, promiţând că acesta îl va ‘conduce până la palatul prezidenţial’

Duminică dimineaţa în spitalul din Christchurch se aflau internate 34 de persoane rănite în atacurile de vineri, printre care 12 la terapie intensivă, au menţionat autorităţile medicale neo-zeelandeze.

Tags: atacuriChristchurchJacinda ArdernLianne Dalzielmoscheivictime
Categorii: Știrile zilei