Premierul nipon: Japonia trebuie să se pregătească să facă faţă agresorilor săi

Publicat:

Premierul nipon Fumio Kishida a promis duminică întărirea capacităţii navale şi militare a ţării sale, avertizând că Japonia trebuie să se pregătească să facă faţă agresorilor săi, transmite AFP, potrivit agerpres.

Kishida a condamnat războiul purtat de Rusia în Ucraina şi a criticat Coreea de Nord pentru testele sale cu rachete, din care una a survolat Japonia pentru prima dată din 2017 şi a declanşat o rară alertă de evacuare.


Citește și : Zelenski nu întrevede nicio disponibilitate din partea Moscovei de a negocia pacea

“Trebuie să ne pregătim pentru o perioadă în care actori emergenţi nesocotesc regulile şi folosesc forţa sau ameninţările pentru a distruge pacea şi securitatea altor naţiuni”, a declarat Kishida, într-un discurs în timpul revizuirii flotei internaţionale a Japoniei.

Remarcile lui Kishida survin într-un moment în care Tokyo elaborează planuri de securitate care ar putea necesita dublarea în termen de cinci ani a cheltuielilor de apărare ale ţării. Constituţia pacifistă niponă limitează în principiu capacităţile militare ale Japoniei.

“Am accelerat discuţiile realiste cu privire la ceea ce este necesar pentru a ne apăra poporul, păstrând toate opţiunile pe masă. (…) Consolidarea (capacităţii navale nipone) nu poate aştepta”, a insistat Kishida, referindu-se îndeosebi la “construcţia de noi nave, consolidarea capacităţii de apărare antirachetă şi ameliorarea condiţiilor de muncă şi de compensaţii” pentru personalul militar din Japonia.

Citește și : Barajele rutiere ridicate ridicate de susţinătorii lui Bolsonaro în Brazilia au dispărut

Kishida nu a menţionat China în discursul său, dar a declarat că actualul “climat al securităţii naţionale din jurul naţiunii noastre devine tot mai sever, mai ales în Marea Chinei de Est şi în Marea Chinei de Sud”.

Premierul nipon a mai adăugat că Tokyo va veghea la transparenţa cheltuielilor sale militare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministerul Apărării va putea iniția testarea cu utilizarea poligrafului

Ministerul Apărării va putea iniția testarea cu utilizarea poligrafului Ministerului Apărării i se va acorda dreptul de inițiere a testării cu utilizarea poligrafului a persoanelor...

ONU: Condamnarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia ridică ‘mari îngrijorări’

ONU: Condamnarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia ridică 'mari îngrijorări' Condamnarea, vineri, în Rusia, a jurnalistului american Evan Gershkovich la 16 ani de închisoare...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică Lotul olimpic al Republicii Moldova a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.