Premierul nipon SCAPĂ de o moţiune de cenzură

Publicat:

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga, puternic criticat în ultima vreme, a supravieţuit unei moţiuni de cenzură din partea opoziţiei, informează marţi DPA, potrivit agerpres.

Cu o majoritate de voturi din partea formaţiunii sale Partidul Liberal Democrat (PLD) şi partenerului său mai mic de coaliţie Komeito, camera inferioară a parlamentului a votat marţi împotriva moţiunii depuse de opoziţie, care l-a criticat pe Suga pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus şi angajamentul său de neclintit în favoarea desfăşurării Jocurilor Olimpice.


Citeşte şi: Canadienii nu vor să împartă vaccinurile cu alte ţări

Tabăra opoziţiei fragmentate a dorit să continue dezbaterea pe această temă, dar cererea sa pentru prelungirea actualei sesiuni parlamentare a fost respinsă de guvern ca fiind inutilă.

Acţiunea opoziţiei intervine cu ceva mai mult de o lună înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Capitala este încă în stare de urgenţă până duminică.

Anterior, Suga nu a exclus dizolvarea parlamentului în cazul în care moţiunea de cenzură ar fi trecut. Cu toate acestea, el a spus că lupta împotriva pandemiei este o prioritate.

Mandatul lui Suga ca lider al partidului şi prim-ministru se încheie la 30 septembrie şi el trebuie să convoace alegeri pentru camera inferioară cel târziu pe 21 octombrie.

Observatorii cred că este probabil ca el să aştepte până la încheierea Jocurilor de la Tokyo înainte de a convoca alegerile.

Citeşte şi: Vaccinarea completă cu Pfizer sau AstraZeneca are o eficacitate de peste 90% împotriva spitalizărilor

O schimbare în interiorul partidului la putere este considerată improbabilă pe fondul naturii fragmentate şi slăbiciunii taberei opoziţiei.

Suga s-a bucurat de ratinguri ridicate în sondaje, de circa 70% la începutul mandatului său. Dar o serie de scandaluri implicând membri ai partidului său acuzaţi de nepotism, precum şi modul în care Suga a gestionat pandemia şi procesul de vaccinare ce a întârziat să capete avânt au condus la scăderea popularităţii sale.

Insistenţa sa cu privire la organizarea Olimpiadei de la Tokyo în ciuda pandemiei i-a atras de asemenea critici. În mai multe sondaje, majoritatea japonezilor au cerut ca Olimpiada să fie din nou amânată sau anulată cu totul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.