Premierul nipon se scuză după ce A SĂRIT fragmente din discursul susţinut la Hiroshima

Publicat:

Primul ministru japonez Yoshihide Suga şi-a cerut scuze vineri pentru că a sărit accidental câteva fragmente dintr-un discurs susţinut la Hiroshima pentru a comemora bombardamentul atomic de acum 76 de ani, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit relatărilor din mass-media nipone, premierul a omis o pagină, iar greşeala a fost observată întrucât postul public NHK nu a mai afişat subtitrarea.


Citeşte şi: SUA oferă azil temporar cetăţenilor din Hong Kong – Black News

Greşeala a atras atenţia dată fiind solemnitatea evenimentului, organizat în fiecare an în memoria celor care au murit din cauza exploziei atomice.

În plus, incidentul a survenit în contextul în care premierul este deja criticat pentru menţinerea Jocurilor Olimpice, pe fondul unei creşteri a infecţiilor cu noul coronavirus.

“Vreau să folosesc această ocazie pentru a-mi cere scuze că am sărit câteva părţi din discursul de la ceremonie”, a declarat Suga la o conferinţă de presă organizată după eveniment.

Citeşte şi: Milioane de mexicani sunt săraci-lipiţi din cauza pandemiei – Black News

Fragmentele omise din alocuţiune se refereau la Japonia ca fiind singura naţiune care a suferit un bombardament atomic şi la misiunea sa de a crea o lume liberă de arme nucleare, potrivit Kyodo.

Suga a reiterat pe de altă parte în timpul conferinţei de presă că guvernul japonez nu crede că găzduirea Jocurilor Olimpice a contribuit la creşterea recentă a infecţiilor noul coronavirus. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.