Premierul nipon ȘI-A ANULAT vizitele în India şi Filipine

Publicat:

Prim-ministru japonez Yoshihide Suga şi-a anulat planurile de a vizita India şi Filipine în timpul unei vacanţe prelungite a ţării sale începând cu sfârşitul lunii aprilie, pe fondul unei creşteri accentuate a cazurilor de COVID-19, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul Japoniei ia în considerare o stare de urgenţă pentru Tokyo şi alte câteva prefecturi, în timp ce datele indiene arată că miercuri sunt 295.041 de noi infecţii la nivel naţional şi 2.023 de decese, cel mai ridicat bilanţ din India în pandemie.


Citește și: Polițistul Derek Chauvin este VINOVAT de asasinarea lui George Floyd

Întrebat în legătură cu informaţii în mass-media conform cărora vizita lui Suga în cele două ţări a fost anulată, secretarul şef al cabinetului Katsunobu Kato a declarat: “Pentru a lua toate contramăsurile posibile împotriva coronavirusului, s-a decis că prim-ministrul Suga nu va face nicio călătorie în străinătate în timpul Săptămânii de Aur”.

Japonia şi India sunt membri ai unui grup cunoscut sub numele de Quad, care include de asemenea Statele Unite şi Australia.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 95 de ani

Liderii Quad s-au angajat luna trecută să acţioneze pentru a asigura o regiune în Indo-Pacific liberă şi deschisă şi să coopereze în domeniul maritim, cibernetic şi al securităţii economice, probleme vitale pentru cele patru democraţii confruntate cu provocările Chinei.

Vizita lui Suga în India i-ar fi permis premierului nipon să aibă primele discuţii la vârf în persoană cu prim-ministrul indian Narendra Modi. Suga a purtat deja discuţii tete-a-tete cu ceilalţi doi lideri din Quad – preşedintele SUA Joe Biden şi prim-ministrul australian Scott Morrison.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.