Premierul pakistanez a fost mandatat de Trump să medieze disputa dintre SUA și Iran

Publicat:

Premierul pakistanez Imran Khan a afirmat marţi că preşedintele Donald Trump l-a însărcinat să asume rolul de mediator pe lângă autorităţile de la Teheran pentru a contribui astfel la scăderea tensiunilor din relaţia bilaterală americano-iraniană, transmite AFP, potrivit agerpres.

Donald “Trump m-a întrebat dacă am putea contribui la o dezescaladare a situaţiei şi poate la obţinerea unui nou acord” nuclear, a declarat la sediul ONU presei oficialul pakistanez, după întâlniri separate cu preşedintele american şi cu şeful statului iranian Hassan Rohani.


Citește și: China inaugurează un aeroport ultramodern

În drum spre New York “m-am oprit în Arabia Saudită din cauza atacurilor asupra instalaţiilor petroliere”, a mai declarat Imran Khan.”Am vorbit cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman şi el mi-a cerut, de asemenea, să vorbesc cu preşedintele iranian”, a adăugat premierul pakistanez.

“Încercăm să facem tot ce putem” în legătură cu această mediere.”Este în curs de desfăşurare, aşadar nu pot să vă spun mai mult”, a precizat premierul pakistanez.

După sosirea în SUA, Imran Khan a “vorbit imediat cu preşedintele Rohani ieri”, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Trump. “Nu pot spune mai multe acum, cu excepţia faptului că încercăm şi intervenim” pentru a determina scăderea tensiunilor, a informat premierul Pakistanului.

Citește și: Ultimul bilanț al seismului din Pakistan indică cel puțin 24 de morți. De frică, oamenii dorm sub cerul liber!

Pakistan are, în mod tradiţional, relaţii strânse cu Arabia Saudită dar menţine şi cu Iranul relaţii apropiate. Islamabadul a preluat sarcina oferirii de servicii consulare cetăţenilor iranieni din SUA ca urmare a ruperii relaţiilor diplomatice dintre Washington şi Teheran.

În ultimele două zile, liderii Franţei, Germaniei şi Japoniei au avut, de asemenea, întrevederi separate cu preşedinţii american şi iranian în încercarea de identificare a unei soluţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.