Premierul polonez s-a plasat singur în carantină

Publicat:

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat marţi că s-a plasat în carantină în urma contactului cu o persoană infectată cu COVID-19, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

”Am aflat că am fost în contact cu o persoană care a fost testată pozitiv la COVID-19. Ţinând cont de acest fapt şi în conformitate cu toate regulile sanitare, mă plasez în carantină”, a declarat Morawiecki într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.


Citește și: Un gigant farma OPREȘTE testarea unui vaccin anti-COVID

”Ţin legătura cu colaboratorii mei, guvernul lucrează normal”, a adăugat el, cerându-le polonezilor să poarte mască şi să respecte regulile de igienă şi de distanţare fizică.

Piotr Mueller, purtătorul de cuvânt al executivului de la Varşovia, a declarat că premierul Mateusz Morawiecki nu are simptome de COVID-19. ”Prim-ministrul nu a fost diagnosticat cu COVID-19 până în prezent şi nici nu are simptome ale bolii”, a scris Mueller într-o declaraţie difuzată online.

Citește și: Cehia impune noi restricții

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19. Ţara a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere a numărului de persoane testate pozitiv.

Un număr de 5.068 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi 63 au murit din cauza COVID-19 în Polonia în ultimele 24 de ore. Bilanţul total, de la începutul pandemiei, este de 135.278 cazuri de infectare şi 3.101 decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.