X

Premierul Poloniei consideră că Ucraina luptă ‘în numele întregii Europe, pentru libertatea întregii Europe’

“Astăzi, Ucraina nu luptă doar pentru libertatea sa. Astăzi, Ucraina luptă în numele întregii Europe, pentru libertatea întregii Europe”, a declarat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de AFP, potrivit agerpres.   

În cadrul unei sesiuni speciale a parlamentului de la Varşovia, el a calificat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei drept o “barbarie” care “trebuie să întâmpine rezistenţa fermă a întregii lumi libere”.

Citește și : Moscova va REPRIMA orice protest anti-război în Rusia

Morawiecki a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin a ales calea “terorii” şi “vrea să sfărâme Europa prin teroare, iar de răspunsul nostru ferm va depinde şi problema de a şti dacă, alături de Europa, alături de NATO, vom fi în măsură să restabilim integritatea teritorială a Ucrainei”.

“Vom ajuta, vom primi aici refugiaţii. Îi vom ajuta, vom bandaja răniţii dacă este nevoie”, a asigurat şeful guvernului polonez.

Ceva mai devreme, ministrul de interne Mariusz Kaminski anunţase deschiderea în curând a primelor nouă centre de primire pentru refugiaţi, în perspectiva unui posibil val de ucraineni care fug din calea agresiunii ruse. “Va exista cu siguranţă un val de refugiaţi”, a declarat el presei, promiţând că Polonia va primi “atâţia câţi vor fi la frontierele noastre”, dar nu a dorit să estimeze numărul lor.

Frontiera polono-ucraineană are o lungime de 535 de km, menţionează AFP.

Citește și : China ‘înţelege preocupările’ Rusiei în materie de securitate

Tags: Mateusz MorawieckiNATOucrainaVladimir Putin
Categorii: Diaspora