Premierul R. Moldova s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Chişinău

Publicat:

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut marţi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Dereck J. Hogan, a anunţat executivul de la Chişinău, transmite agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de guvern, “discuţiile au vizat cadrul actual al relaţiilor bilaterale, inclusiv subiectele prioritare, precum desfăşurarea la 15 noiembrie al celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale”, fiind apreciat “efortul guvernului în organizarea unui proces electoral corect şi democratic”.


Citeşte şi: Bulgaria BLOCHEAZĂ aderarea la UE a Macedoniei de Nord

“Prim-ministrul a menţionat că guvernul continuă să fie concentrat pe realizarea Planului de Acţiuni pentru 2020-2023 şi atingerea obiectivelor de dezvoltare a ţării, stabilite de cadrul naţional strategic. Prioritar, executivul va continua măsurile pentru dezvoltarea unei economii durabile şi incluzive, prin modernizarea infrastructurii”, se menţionează în comunicat, care adaugă că acţiunile pentru asigurarea sănătăţii cetăţenilor, în contextul situaţiei epidemiologice, rămân o prioritate.

Totodată, Ion Chicu a informat despre progresele în procesul de încheiere a unui nou program cu Fondul Monetar Internaţional.

Citeşte şi: Germania şi Franţa vor un New Deal european cu SUA

“La rândul său, ambasadorul SUA a încurajat Guvernul să continue eforturile pentru realizarea reformelor, care au drept scop final îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei. Pe această cale, diplomatul a dat asigurări că SUA este un partener de durată al Republicii Moldova şi este gata în continuare să ofere sprijinul necesar ţării noastre”, se mai arată în comunicatul transmis de Guvernul de la Chişinău.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.