Premierul Recean participă la reuniunea Constituenței FMI și a Băncii Mondiale

Publicat:

Premierul Recean participă la reuniunea Constituenței FMI și a Băncii Mondiale

Guvernul lucrează continuu pentru a avansa pe calea europeană, de a crește economia, pentru a spori nivelul de trai al oamenilor, astfel încât aceștia să-și schimbe percepția și să aibă o încredere mai mare în instituțiile statului. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale, care se desfășoară la Chișinău, în perioada 10-12 iulie curent.

Prim-ministrul a accentuat că, în condițiile unei situații regionale volatile, autoritățile sunt motivate să lucreze și mai mult la politicile care vor contribui la creșterea economică. „Desigur, este dificil, deoarece există o disonanță între ceea ce este în realitate și percepția oamenilor. Prin politicile noastre, trebuie să rezolvăm problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova și să le sporim încrederea în instituțiile de stat”, a spus Dorin Recean, potrivit sinteza.org.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În această ordine de idei, premierul a remarcat ultimele evoluții în procesul de integrare europeană: „Este un semn politic foarte bun și muncim pentru a ne asigura că toate eforturile de transformare a Republicii Moldova vor fi de lungă durată și nu vor fi reversibile”.

Șeful Executivului a apreciat desfășurarea la Chișinău a evenimentului care reunește circa 120 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai ministerelor de finanțe din țările membre ale Constituenței FMI și ai Băncii Mondiale. Premierul a menționat că instituțiile financiare internaționale au un rol esențial în promovarea cooperării multilaterale și a globalizării, aceasta fiind cea mai potrivită abordare pentru a facilita avansarea economică a țării.

La finalul intervenției sale, premierul a punctat că Republica Moldova dorește să participe activ la procesul de reconstrucție a Ucrainei și a îndemnat partenerii internaționali să sprijine și mai activ statul vecin.

La eveniment a participat președinta Maia Sandu, precum și oficiali de rang înalt de la cele două organizații internaționale – Kenji Okamura, directorul general adjunct al FMI și Antonella Bassani, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală al Grupului Băncii Mondiale. Principalele subiecte abordate au vizat căile de creștere economică viguroasă și de mobilizare a capitalului într-un mediu incert, precum și oportunitățile pentru inovații.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Republica Moldova este parte a Constituenței conduse de Belgia și Regatul Țărilor de Jos, începând cu 12 august 2012, alături de Andora, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos, România și Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.