X

Premierul Republicii Moldova a efectuat o vizită inopinată la punctul de trecere a frontierei cu România

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a efectuat joi o vizită inopinată la punctul de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa pentru a verifica modul în care cetăţenii traversează frontiera în plin sezon estival, când fluxul de călători creşte, informează un comunicat al guvernului de la Chişinău, citat de Moldpres, potrivit agerpres.

Premierul a discutat cu oamenii şi i-a întrebat despre timpul de aşteptare, dar şi despre atitudinea angajaţilor de la Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră.

Citește și : Atacarea a două petroliere saudite de către rebelii houthi din Yemen este un „act terorist, ostil” (EAU)

“Am rugat anterior colegii să mai ieşim din birouri şi să mergem să vorbim direct cu oamenii la faţa locului, să îi întrebăm despre tratamentul de care au parte când interacţionează cu statul. Verificările trebuie să fie rapide şi să nu deranjeze pasagerii”, a menţionat Pavel Filip.

În context, premierul moldovean a discutat cu reprezentanţii vamali despre procedurile de verificare a pasagerilor din autocare şi i-a întrebat pe şoferi şi pe călători dacă sunt supuşi controalelor în exces.

“Noi am avut altă înţelegere: că voi adunaţi aici paşapoartele. A venit un colaborator, a strâns paşapoartele, când a luat actul a văzut cine este omul. Aţi adus actele, le-aţi procesat, iar bagajele nu este necesar să fie tot timpul verificate, doar când este ceva suspect”, le-a recomandat premierul responsabililor vamali, în contextul în care acest subiect fusese discutat în cadrul vizitei sale de anul trecut la acelaşi punct de trecere a frontierei.

Citește și : Suedia, pregătită să ceară asistenţă din partea NATO pentru a face faţă incendiilor de pădure devastatoare

Totodată, Pavel Filip a dat indicaţii ca procedurile să fie simplificate, iar angajaţii Poliţiei de Frontieră şi ai Serviciului Vamal să aibă o atitudine respectuoasă în comunicarea cu cetăţenii. De asemenea, premierul s-a interesat şi de condiţiile de muncă ale lucrătorilor celor două instituţii, conform comunicatului citat.

Tags: frontieraLeuşeni – AlbiţaPavel Filippremier
Categorii: Diaspora