Premierul Rusiei a ajuns în China unde se va întâlni cu Xi Jinping

Publicat:

Prim-ministrul rus Mihail Mişustin se află marţi la Shanghai pentru a participa la un forum economic, în cadrul unei vizite de două zile în timpul căreia el va avea o întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping, informează AFP, potrivit agerpres.

Mişustin a sosit luni seara târziu la Shanghai, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe rus. El a fost întâmpinat de ambasadorul Rusiei în China, Igor Morgulov, precum şi de ambasadorul chinez la Moscova, Zhang Hanhui.


Citeşte şi: Un magnat român având legături cu plăți către familia Biden este totodată și proprietarul terenului pe care se află ambasada SUA la București – Black News

La Shanghai, premierul rus urmează să participe la un forum de afaceri Rusia-China şi să viziteze un institut de cercetare în domeniul petrochimiei, potrivit Kremlinului, şi de asemenea să poarte discuţii cu “reprezentanţi ai cercurilor de afaceri ruse” în China.

Forumul a invitat o serie de oameni de afaceri ruşi vizaţi de sancţiuni occidentale, în special în sectoare-cheie precum cel al oţelului, mineritului şi îngrăşămintelor, precum şi pe vicepremierul rus responsabil pentru Energie, Aleksandr Novak, potrivit agenţiei Bloomberg.

China a devenit anul trecut primul client al Rusiei în sectorul energetic, ceea ce i-a permis Moscovei, vizată de sancţiuni occidentale legate de războiul din Ucraina, să nu-şi vadă prăbuşite exporturile de gaz.

Mihail Mişustin se va deplasa miercuri la Beijing, unde va avea întrevederi cu preşedintele Xi Jinping şi prim-ministrul Li Qiang, potrivit agenţiei de presă TASS.

China şi Rusia şi-au consolidat în ultimii ani cooperarea economică şi contactele diplomatice.

Parteneriatul lor strategic s-a întărit şi mai mult după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, iar unii analişti sunt de părere că Beijingul are prim-planul în această relaţie, dată fiind izolarea Rusiei pe scena internaţională.

China se declară neutră în acest conflict şi nu a condamnat niciodată în mod public invazia rusă.

Citeşte şi: Livrarea avioanelor de vânătoare F-16 către Ucraina: în ciuda acordului cu SUA, mai este un drum lung de parcurs – Black News

În februarie, guvernul chinez a publicat un document ce îndeamnă la o “reglementare politică” a conflictului şi la respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor, inclusiv a Ucrainei.

În timpul unui summit care a avut loc în martie la Moscova, preşedintele Xi l-a invitat pe omologul său Vladimir Putin să vină în vizită la Beijing.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.