Premierul Rusiei va efectua o vizită în China

Publicat:

Prim-ministrul rus Mihail Mişustin va efectua o vizită în China pe 23 şi 24 mai, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe chinez, informează AFP, potrivit agerpres.

“La invitaţia premierului (chinez) Li Qiang (…) prim-ministrul Federaţiei Ruse (Mihail) Mişustin se va deplasa în vizită oficială în China, pe 23 şi 24 mai”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin.


Citeşte şi: Un om de afaceri grec a fost arestat de FBI pentru transfer de tehnologie către ruși – Black News

“Va fi discutată cooperarea ruso-chineză în domeniile economic şi comercial”, a informat la rândul său Kremlinul. “O atenţie specială va fi acordată industriei, energiei, infrastructurilor de transport şi agriculturii”, a adăugat Kremlinul, precizând că mai multe acorduri bilaterale urmează să fie semnate cu ocazia acestei vizite.

Mişustin se va deplasa de asemenea la Shanghai, unde va participa la un forum economic chinezo-rus.

La mijlocul lui martie, preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin au salutat intrarea într-o “nouă eră” a relaţiilor “speciale” dintre ţările lor, la finalul unui summit la Moscova.

Citeşte şi: De câți bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat bogat – Black News

De aproape 15 luni, China nu a condamnat niciodată public intervenţia militară a Moscovei în Ucraina, spre deosebire de majoritatea marilor puteri mondiale.

China a trimis săptămâna aceasta un emisar în Europa, cu scopul declarat al unei “reglementări politice a crizei ucrainene”. După ce s-a aflat marţi şi miercuri în Ucraina, Li Hui este aşteptat în Polonia vineri, înainte de a se deplasa în Franţa, Germania şi Rusia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jurnaliştii germani sunt nemulţumiţi de restricţiile privind fotografierea la concertele susţinute de Adele

Jurnaliştii germani sunt nemulţumiţi de restricţiile privind fotografierea la concertele susţinute de Adele O asociaţie a jurnaliştilor germani şi-a exprimat vineri nemulţumirea cu privire la...

Programul UNTOLD pe zile. Lenny Kravitz şi Swedish House Mafia, pe scena principală

Programul UNTOLD pe zile. Lenny Kravitz şi Swedish House Mafia, pe scena principală Lenny Kravitz, Sam Smith, Irina Rimes, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Dimitri Vegas...

Aerosmith se retrage din turnee din cauză că vocea lui Steve Tyler a fost afectată permanent

Aerosmith se retrage din turnee din cauză că vocea lui Steve Tyler a fost afectată permanent Aerosmith spune că vocea lui Steven Tyler a fost...

Zelenski: Rusia a folosit săptămâna trecută peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina

Zelenski: Rusia a folosit săptămâna trecută peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Rusia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.