X

Premierul sârb reafirmă sprijinul pentru Ucraina, dar refuză să susțină sancțiunile care vizează Rusia

Premierul sârb reafirmă sprijinul pentru Ucraina, dar refuză să susțină sancțiunile care vizează Rusia

Premierul sârb Milos Vucevic s-a întâlnit luni cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. Sârbul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei. Totuși, el a refuzat să susțină sancțiunile care vizează Rusia.

Serbia a condamnat în repetate rânduri invadarea Ucrainei de către Rusia, dar a refuzat să se alăture sancțiunilor internaționale, ceea ce a înrăutățit relațiile cu ucrainenii, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Vizita de două zile a lui Kuleba la Belgrad, însoțit de prima doamnă Olena Zelenska, este prima călătorie a unui diplomat ucrainean de top în Serbia de la începutul războiului.

„Serbia se angajează să respecte dreptul internațional și integritatea teritorială a statelor membre ale Națiunilor Unite, inclusiv Ucraina… Suntem deschiși la discuții amicale pe toate problemele și la toate nivelurile”, a spus Vucevic într-un comunicat, citat de Reuters.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Președintele populist al Serbiei, Aleksandar Vucic, încearcă să obțină un echilibru între candidatura țării la Uniunea Europeană și legăturile tradiționale cu Rusia și China.

De asemenea, sprijinul pentru Rusia este puternic în rândul populației sârbe, acesta fiind rezultatul legăturilor istorice religioase, politice și militare dintre cele două țări.

Tags: BelgradMilos VucevicOlena Zelenskarusiaserbiaucraina
Externe