X

Premierul slovac în faţa unui vot de neîncredere, generat de gestionarea cazului uciderii ziaristului Jan Kuciak

Ca o consecinţă indirectă a uciderii unui ziarist în urmă cu un an şi jumătate, premierul slovac Peter Pellegrini se vede acum în situaţia de a face faţă unui vot de neîncredere în parlament, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ziua în care va avea loc votul va fi stabilită în perioada imediat următoare.

Citește și : Erdogan se va întâlni cu Trump la Adunarea Generală ONU din luna septembrie

Mai multe partide conservatoare şi liberale din opoziţie l-au acuzat pe premierul social-democrat că este un lider slab pentru că a refuzat să o demită pe subsecretarul de stat din ministerul justiţiei, Monika Jankovska, numită în această funcţie de partidul lui Pellegrini.

Conform ştirilor apărute în presa locală, Jankovska a fost, în anumite momente, sub influenţa bărbatului bănuit că ar fi contractat dubla crimă a ziaristului de investigaţii Jan Kuciak şi a logodnicei sale, în februarie 2018.

Jankovska a negat acuzaţiile apărute în mass-media.

După ce au început să apară în presă informaţii despre presupusele legături dintre Jankovska şi acest bărbat – un antreprenor cunoscut, aflat acum în detenţie în cadrul unui proces în care îi sunt aduse acuzaţii pentru suspiciuni legate de fraudă – Pellegrini a afirmat că subsecretarul de stat din ministerul justiţiei va fi demis imediat ce aceste suspiciuni se vor confirma.

Citește și : Un soldat american a fost ucis ‘în timpul unei operaţiuni’ în Afganistan

Zvonurile din presă care nu au fost confirmate de poliţie sau de procuratură nu sunt suficiente pentru a luat această măsură, a declarat Pellegrini.

Sistemul judiciar va trebui să decidă asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei sale, nu media sau opoziţia, a afirmat în mai multe ocazii premierul slovac.

Tags: Jan KuciakMonika JankovskaparlamentPeter Pellegrini
Categorii: Diaspora