Premierul sud-coreean cere socoteală poliţiei după busculada de Halloween

Publicat:

Premierul sud-coreean Han Duck-soo a declarat miercuri că poliţia trebuie să ofere explicaţii în legătură cu deficienţele din reacţia sa la multiplele apeluri de urgenţă primite înainte de ambuscada din mulţime, soldată cu victime, la Seul, în weekendul de Halloween, potrivit AFP şi agerpres.

“Când un cetăţean dă un apel de urgenţă, înseamnă că acesta este extrem de urgent şi el are o nevoie presantă de ajutor sau de acţiune din partea poliţiei”, a spus premierul într-o şedinţă de guvern.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că ‘nu-i pasă’ de foametea din lume – Black News

“Guvernul îi va trage la răspundere sever pe cei vinovaţi odată ce ancheta se va termina”, a afirmat el.

În prezent sunt în derulare anchete ample pentru a stabili cauza exactă a accidentului, iar o echipă de anchetă special mobilizată a percheziţionat mai multe secţii de poliţie, în special în cartierul unde a avut loc accidentul, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale.

Guvernul a transmis de asemenea miercuri că va reorganiza serviciul 112 pentru apeluri de urgenţă al poliţiei.

“Guvernul va face tot posibilul pentru a crea o societate mai sigură învăţând lecţiile acestui accident”, a anunţat Park Jong-hyun, de la Ministerul Afacerilor Interne şi Securităţii.

Cel puţin 156 persoane, în principal tineri, au murit sâmbătă seară, iar câteva zeci au fost rănite într-o busculadă produsă în cartierul festiv Itaewon din Seul, cu ocazia celebrărilor de Halloween.

Aproximativ 100.000 de persoane s-au adunat în respectivul cartier, însă din cauza caracterului neoficial al evenimentului şi a absenţei unui organizator identificat, nici poliţia şi nici autorităţile locale nu au acţionat pentru gestionarea mulţimii.

Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri – Black News

Transcrieri ale apelurilor de urgenţă, obţinute de AFP, arată că mai multe ore înainte de producerea dramei unii martori au alertat autorităţile în legătură cu densitatea mare a mulţimii.

Coreea de Sud este în doliu naţional până sâmbătă. Spectacolele şi concertele au fost anulate, iar drapelele au fost coborâte în bernă în toată ţara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.