Premierul suedez Stefan Löfven, criticat pentru o vizită la mall pe 20 decembrie

Publicat:

Premierul suedez Stefan Löfven a ţinut prima pagină a ziarelor marţi după o vizită recentă la un centru comercial, în pofida apelului guvernului său ca suedezii să se abţină să viziteze astfel de locuri în timpul pandemiei de coronavirus, informează DPA, potrivit agerpres.

Cotidianul Stockholm Expressen a publicat imagini cu Löfven în mall-ul Gallerian pe 20 decembrie, după ce, cu două zile mai devreme, premierul îndemnase cetăţenii să evite vizitarea centrelor comerciale aglomerate înainte de Crăciun sau în perioada post-Crăciun pentru reduceri.


Citește și : Filipine INTERZICE intrarea străinilor din 20 de ţări

“Sper şi cred că oamenii vor realiza că situaţia e serioasă”, subliniase premierul într-o conferinţă de presă la acel moment.

Un purtător de cuvânt al premierului a indicat marţi că Löfven a vizitat mall-ul “pentru a ridica un obiect pe care-l predase anterior”.

Vizita a fost “planificată cu atenţie”, iar Löfven “a respectat recomandările oferite de Agenţia de Sănătate Publică şi de către el însuşi pentru a evita mulţimile. Nu vă pot oferi mai multe detalii”, a precizat purtătorul de cuvânt Mikael Lindstrom într-un e-mail către DPA.

În weekend, ministrul Justiţiei, Morgan Johansson, a fost criticat după o vizită pe 26 decembrie la un mall din oraşul sudic Lund.

Johansson a mărturisit că a cumpărat un cadou de Crăciun “întârziat” pentru părinţii săi, însă şi-a cerut scuze şi a recunoscut că a dat dovadă de neglijenţă. Ministrul a precizat că a discutat despre această situaţie cu Löfven, care a calificat deplasarea sa la mall ca nepotrivită.

Citește și : Cutremurul din Croaţia a provocat mai multe victime şi pagube materiale însemnate – VIDEO

Guvernul Löfven a finalizat luni lucrările la un proiect de lege care i-ar spori temporar atribuţiile de combatere a pandemiei, inclusiv permiţându-i să ordone închiderea mall-urilor, transportului public, sălilor de sport şi spaţiilor culturale.

Cu 10,3 milioane de locuitori, Suedia a înregistrat până acum 428.000 de infecţii şi 8.484 de decese cauzate de noul coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.