Premierul Suediei nu se aşteaptă la o decizie apropiată a Turciei asupra cererii de aderare a Suediei la NATO

Publicat:

În condiţiile unui rezultat încă incert al alegerilor prezidenţiale în Turcia, prim-ministrul Suediei a declarat marţi că nu se aşteaptă ca o decizie asupra cererii acestei ţări nordice de aderare la NATO să fie luată în viitorul apropiat la Ankara, informează dpa, potrivit agerpres.  

“Chiar în acest moment nu ar trebui să ne aşteptăm să se întâmple ceva cu procesul (de aderare). Acum Turcia este ocupată cu politica sa internă”, a spus prim-ministrul suedez Ulf Kristersson pentru agenţia de presă TT.


Citește și : Paolo Gentiloni nu vede riscul unei crize imobiliare sau a datoriilor în UE

“Este clar că timpul se scurge”, a mai spus Kristersson cu referire la ambiţiile ţării sale de a deveni membră a NATO în timpul summitului din iulie al Alianţei, ce se va desfăşura la Vilnius.

Cu toate acestea, el a subliniat că nu-şi pierde speranţa că Ankara şi-ar putea da până atunci aprobarea pentru cererea Suediei.

Suedia a înaintat cerere de aderare la NATO împreună cu Finlanda, după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, anul trecut.

Cererea trebuie să fie aprobată de toate statele membre ale NATO.

Autorităţile turce continuă să acuze Suedia de insuficient angajament în combaterea “organizaţiilor teroriste”, în special a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii în Turcia.

Pe de altă parte, Finlanda a reuşit să adere la NATO în aprilie. Alegerile prezidenţiale din Turcia vor avea un al doilea tur, pe 28 mai.

Citește și : Ucraina, o ţară PUTRED de coruptă! Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a fost prins când lua o ŞPAGĂ uriaşă

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.