Premierul ucrainean acuză Rusia că a ‘încălcat dreptul internaţional’ inaugurând podul Crimeea

Publicat:

Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a acuzat marţi Moscova că a ‘încălcat dreptul internaţional’ inaugurând noul pod ce leagă Crimeea – peninsulă ucraineană anexată de Moscova acum patru ani – de Rusia continentală, într-un interviu acordat France Presse, potrivit agerpres.

‘Ocupantul rus continuă să încalce dreptul internaţional’, a afirmat el. ‘Rusia va plăti scump pentru aceasta. Nu este vorba de bani, ci de justiţie pentru care luptăm şi care va triumfa’ în cele din urmă, a spus în continuare şeful guvernului ucrainean.


Citește și : Reacția Arabiei Saudite după mutarea ambasadei americane la Ierusalim

‘Rusia se simte nepedepsită şi crede că totul îi este permis. Dar aceasta nu va dura la nesfârşit. Va veni timpul şi ea va plăti pentru tot’, a mai spus Groisman.

Construit peste strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră şi Marea Azov, acest pod împiedică accesul navelor ucrainene în porturile ucrainene şi ‘ameninţă mediul înconjurător’, a acuzat el.

‘Vom asista la aceasta. Crimeea se va întoarce la Ucraina şi integritatea teritorială a Ucrainei va fi restaurată. Este o chestiune de ani’, consideră premierul ucrainean.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a traversat marţi acest pod nou, inaugurând tronsonul rutier al acestui proiect cu o mare încărcătură simbolică pentru Kremlin.

Citește și : Slovacia: Preşedintele Andrej Kiska nu va candida la viitoarele alegeri din 2019

Cu o lungime de 19 km, podul leagă peninsula Taman, în sudul Rusiei, de peninsula ucraineană Kerci, în Crimeea, a cărei anexare de către Moscova a declanşat o criză fără precedent de la încheierea Războiului rece dintre Rusia şi Occident.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.