Premierul ucrainean: Livrările de arme nu sunt afectate de blocajul agricultorilor polonezi la frontieră

Publicat:

Premierul ucrainean: Livrările de arme nu sunt afectate de blocajul agricultorilor polonezi la frontieră

Prim-ministrul ucrainean Denis Şmîhal a afirmat luni că livrările de arme, cruciale pentru Kiev, nu sunt afectate de blocajul organizat de mai multe săptămâni la frontieră de agricultori polonezi, informează AFP.

Agricultorii blochează puncte de trecere a frontierei şi drumuri pentru a denunţa concurenţa neloială, potrivit lor, a fermierilor ucraineni, care beneficiază de o relaxare a regulilor vamale în Uniunea Europeană în contextul invaziei ruse, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

“În pofida protestelor transportatorilor şi agricultorilor polonezi, nu există în niciun caz un blocaj al livrărilor de arme şi de echipamente militare, de ajutor umanitar sau carburant către Ucraina”, a declarat Şmîhal în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit prim-ministrului ucrainean, aceste livrări occidentale, esenţiale pentru efortul de război al Kievului în faţa Rusiei, “sunt transportate spre Ucraina fără piedici”.

Denis Şmîhal a subliniat încă o dată că agricultorii ucraineni îşi riscă viaţa pentru a-şi recolta producţia şi a deplâns totodată că Rusia continuă, în ce o priveşte, să îşi exporte producţia agricolă spre Uniunea Europeană.

“Cum se face că în plină invazie la scară mare, într-un context de sancţiuni şi de ameninţări din partea Rusiei la adresa Europei, exporturile sale (ale Rusiei) spre UE cresc?”, a întrebat Şmîhal.

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a cerut la rândul său, luni, “sancţiuni complete” asupra produselor agricole şi alimentare ruse şi belaruse.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Săptămâna trecută, Tusk a afirmat că Polonia – chiar dacă unul dintre principalii susţinători ai Kievului în Europa – nu exclude închiderea temporară a frontierei sale în faţa schimburilor comerciale cu Ucraina.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat duminică seara la “găsirea unei soluţii la situaţia de la frontiera poloneză”, care “a depăşit limitele de multă vreme”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.