X

Premierul ucrainean mulţumeşte SUA după ce Ucraina a primit încă 1,7 miliarde de dolari

Premierul ucrainean Denis Şmigal a mulţumit marţi Statelor Unite ale Americii pentru “incredibilul lor sprijin”, după ce Ucraina a primit încă 1,7 miliarde de dolari sub formă de asistenţă financiară internaţională, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Şmigal a confirmat primirea banilor, despre care sâmbătă a indicat că vor veni din fondul creat de Banca internaţională pentru reconstrucţie şi dezvoltare a Băncii Mondiale, Asociaţia pentru dezvoltare internaţională şi Agenţia SUA pentru dezvoltare internaţională.

Citește și : Gazprom a redus livrările de gaze către OMV cu 70% din cantitatea comandată

“Recunoscător SUA & @POTUS (preşedintele SUA Joe Biden) pentru sprijinul lor incredibil”, a scris marţi pe Twitter premierul ucrainean.

Sâmbătă, acesta a mai precizat că acest grant nerambursabil a fost convenit “ca urmare a amplei agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei” şi banii vor fi destinaţi acoperirii costurilor serviciilor medicale.

Este vorba de o nouă tranşă din ajutorul economic de 7,5 miliarde de dolari promis de SUA Kievului în mai.

 

Citește și : Guvernatorul regiunii Kaliningrad propune interzicerea totală a circulaţiei mărfurilor între statele baltice şi Rusia

Până acum, împreună cu banii de marţi, ajutorul economic al SUA pentru Ucraina de la debutul conflictului se ridică la 4 miliarde de dolari.

În aprilie şi mai, Washingtonul a livrat încă două ajutoare de câte 500 de milioane de dolari tot via Banca Mondială pentru “susţine necesităţile critice” ale Ucrainei, sume ce nu s-au înscris în planul de 7,5 miliarde promis de Biden în mai, notează AFP.

Tags: asistentaDenis ŞmîgalSUAucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina