Premierul ucrainean plănuieşte o vizită în Canada, în căutarea de noi arme pentru contraofensivă

Publicat:

Premierul ucrainean Denis Şmîgal plănuieşte o vizită în Canada în căutarea de noi provizii de muniţie şi vehicule blindate pentru o contraofensivă împotriva Rusiei, a relatat vineri publicaţia ‘Globe and Mail’, preluată de Reuters, potrivit agerpres

Într-un interviu acordat ziarului canadian, Şmîgal spune că nu este preocupat de lipsa alocării în bugetul federal canadian a unui nou ajutor militar pentru Ucraina, exprimându-şi speranţa că Ottawa îi va furniza ajutor suplimentar prin alte forme de asistenţă.


Citește și: Un bărbat înarmat ar fi încercat să pătrundă în clădirea Ministerului Apărării de la Moscova

“Acum, avem nevoie de vehicule grele blindate. Şi avem nevoie de mai multe obuze de artilerie, muniţie pentru mortiere şi pentru tancuri”, explică premierul ucrainean, subliniind că acest lucru este “de importanţă crucială pentru organizarea contraofensivei noastre”.

Este de aşteptat ca Ucraina să lanseze în următoarele săptămâni sau luni o contraofensivă vizând recuperarea teritoriilor din sud şi est de la forţele ruse, menţionează Reuters.

Denis Şmîgal va vizita Canada în cursul săptămânilor următoare, potrivit ‘Globe and Mail’, ce precizează că guvernul de la Kiev nu dezvăluie data deplasării din motive de securitate.

Şeful executivului ucrainean a mai declarat pentru publicaţia canadiană că ţara sa ar dori ca autorităţile de la Ottawa să le ofere asigurări pentru riscuri de război companiilor canadiene care investesc în Ucraina, pentru a susţine reconstrucţia şi investiţiile străine.

“Aşa încât dacă o companie canadiană va decide să investească bani în Ucraina, vom cere guvernului canadian să creeze un mecanism pentru a susţine investiţiile canadiene”, a spus Şmîgal.

Citește și:  Bolnav de leucemie, Berlusconi este optimist: ‘Voi reuşi şi de data asta!’

Ucraina se confruntă în acest an cu un deficit bugetar fără precedent din cauza creşterii cheltuielilor militare pentru a contracara invazia rusă şi depinde în foarte mare măsură de ajutor financiar extern.

Guvernul premierului liberal canadian Justin Trudeau a fost unul dintre principalii susţinători internaţionali ai Ucrainei şi a furnizat Kievului peste 5 miliarde de dolari canadieni (3,70 miliarde dolari SUA) sub formă de ajutor financiar, militar şi de altă natură.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov Kremlinul a negat miercuri că ofensiva sa în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, a eşuat, chiar...

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.