X

Premierul, vicepremierul şi ministrul sănătăţii din Macedonia de Nord, în izolare la domiciliu

Premierul Macedoniei de Nord, Oliver Spasovski, vicepremierul pentru afaceri europene, Bujar Osmani, ministrul sănătăţii Venko Filipche, cel al educaţiei, Arber Ademi, şi secretarul de stat la Sănătate, Vladimir Miloşev, au fost plasaţi în izolare la domiciliu după ce primarul oraşului Kumanovo, cu care aceştia s-au întâlnit miercuri, a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a informat joi guvernul de la Skopje, într-un comunicat de presă citat de agenţia MIA, scrie agerpres.

Toţi responsabilii guvernamentali prezenţi la reuniunea de criză de la Kumanovo au urmat măsurile de protecţie împotriva coronavirusului şi au purtat echipamente de protecţie, precizează comunicatul.

Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Spania

Epidemiologi ai Centrului de sănătate publică desfăşoară o anchetă în privinţa persoanelor cu care a intrat în contact cu primarul Maksim Dimitrievski, urmând să stabilească ce persoane vor rămâne în izolare timp de 14 zile.

Potrivit comunicatului, executivul era pregătit pentru toate posibilele scenarii, inclusiv pentru acest tip de situaţie. Activităţile guvernamentale se vor desfăşura neîntrerupt prin comunicaţii online, iar oficialii aflaţi în izolare la domiciliu vor continua să gestioneze criza provocată de coronavirus, se mai spune în comunicat.

Citește și : Ungaria prelungeşte până la 25 aprilie restricţiile introduse la nivel naţional

Tags: Arber AdemiBujar OsmanicoronavirusizolareOliver SpasovskiVenko FilipcheVladimir Miloşev
Categorii: Diaspora