Preoţii iezuiţi au abuzat sexual zeci de minori în Chile

Publicat:

Congregaţia iezuiţilor din Chile a recunoscut că 64 de persoane, dintre care 34 de minori, au fost victime ale abuzurilor sexuale comise de 11 dintre reprezentanţii săi, informează miercuri AFP şi agerpres, citând un raport al congregaţiei.

Dintre cei 11 preoţi iezuiţi, 9 sunt responsabili de “situaţii abuzive cu conotaţie sexuală” asupra a 34 de victime minore, potrivit acestui raport din 2021 al Centrului pentru prevenirea abuzurilor (CPR) al Societăţii lui Iisus.


Citește și : 25% dintre adolescenţii sud-coreeni sunt depresivi

Dintre aceşti 11, cinci au decedat, trei nu mai fac parte din ordinul iezuit şi alţi trei “fac în prezent obiectul unor planuri stricte de supraveghere profesională”, ce implică o monitorizare psihologică şi interdicţia de a se apropia de minori, asigură congregaţia religioasă.

Aceasta susţine că a pus la dispoziţia justiţiei elementele cerute.

Raportul informează de asemenea că 31 dintre victime au primit despăgubiri financiare.

Citește și : 3,5 milioane de oameni au fost răpuşi de COVID-19

Printre iezuiţii incriminaţi figurează fostul lider al congregaţiei, Renato Poblete, care, potrivit acestui raport, a abuzat sexual patru minori şi 19 adulţi, din 1960 şi vreme de peste patru decenii. O primă plângere împotriva lui Renato Poblete a fost primită în 2019, în urma căreia congregaţia a cerut scuze victimelor. Renato Poblete, decedat în 2010, a fost capelan timp de peste 20 de ani la Hogar de Cristo, cea mai mare fundaţie de ajutor pentru săraci din Chile.

Biserica chiliană face obiectul mai multor acuzaţii de abuzuri după ce influentul preot Fernando Karadima a fost denunţat în 2010. Un an mai târziu, Vaticanul l-a declarat vinovat de abuzuri sexuale aspra minorilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, este politicianul favorit să-l...

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.