X

Preoții militari renunță la pelerinajul în Rusia după publicarea unei investigații

Preoții militari renunță la pelerinajul în Rusia după publicarea unei investigații

După investigația publicată la sfârșitul săptămânii trecute, majoritatea preoților militari care urmau să plece în pelerinaj la Moscova, s-au răzgândit. În perioada 8-9 septembrie, doar nouă fețe bisericești au zburat în Federația Rusă, conform listelor anterioare publicate de Deschide.MD. 

Printre aceștia se numără și protopopul de Criuleni și Dubăsari, Oleg Vieru, care a fost unul dintre organizatori.

Surse din cadrul Poliției de Frontieră informează că restul preoților militari au renunțat la călătorie după publicarea investigației. Ministerul Apărării a chemat la discuții mai multe fețe bisericești, ale căror lăcașuri sunt pe teritoriul unităților militare, transmițându-le că nu va colabora cu cei care participă la „pelerinaje” într-un stat considerat agresor.

Totuși, în perioada 8-9 septembrie, mai mulți preoți care trebuiau să plece inițial pe 1-2 septembrie au decis să călătorească în Rusia. Printre aceștia se numără Andrei Moșneguțu, Valeriu Pereteatcu, Serghei Graur și prot. mitr. Petru Spinei. Pe de altă parte, preotul militar Igor Cojocari, protopop de Rezina, a contactat redacția Deschide.MD. El a reiterat că niciun preot din raionul Rezina nu a participat sau va participa la aceste „pelerinaje.”

Tags: în Rusiala pelerinajulmilitaripreoțiirenunță
Categorii: SocialȘtirile zilei