X

Preotul care a ținut slujba de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat din funcție

Preotul care a ținut slujba de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat din funcție

Un preot ortodox rus care a prezidat slujba de comemorare a regretatului lider al opoziției ruse Alexei Navalnîi în luna martie a fost suspendat din funcțiile clericale timp de trei ani, a anunțat Dieceza Moscovei a Bisericii Ortodoxe Ruse

Într-o declarație publicată marți pe site-ul său, eparhia nu a precizat care a fost motivul pedepsei, care îi interzice preotului, Dmitri Safronov, să dea binecuvântări, să poarte roba și să poarte crucea preoțească a bisericii până în 2027, scrie Reuters.

Citeşte şi: Crearea blocului „Victoria” este o trădare de patrie – Stiripesurse.md

De asemenea, Safronov ar urma să fie mutat la o altă biserică din Moscova pentru a îndeplini atribuțiile de cititor de psalmi.

Preotul care a ținut slujba de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat din funcție

„La sfârșitul perioadei de penitență, în baza evaluării de la locul de ascultare, se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca el să mai presteze serviciul preoțesc”, a precizat eparhia în declarația sa.

La 26 martie, Safronov a ținut o slujbă de comemorare la care au participat mii de persoane pentru Navalnîi, care a fost cel mai aprig critic al președintelui Vladimir Putin și care a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica în februarie.

Chiar înainte de înmormântare, Safronov a cerut public autorităților statului să elibereze corpul lui Navalnîi mamei acestuia, în condițiile în care oficialii au ezitat timp de nouă zile să-l predea. În plus, potrivit rapoartelor de pe un canal Telegram gestionat sub anonimat, Safronov a refuzat să citească „Rugăciunea pentru victoria Sfintei Rusii”, cu tematică de război, în ciuda ordinelor primite de la Dieceza de Moscova.

Tags: Alexei NavalnîiDmitri Safronovpreotrusia
Externe